Mainos

Kauniisti remontoitu koti

Vain yksi taulu ja sängyt on tuotu tähän kauniiseen kotiin edellisestä asunnosta. Aloitetaan siis makuuhuoneesta! Kaksi makuuhuonetta on sisustettu samalla tavalla. Reseptiin kuuluvat toisiinsa sointuvat luonnon värit, luonnon materiaalit ja erilaiset pintastruktuurit. Seinän levyisen kauniin kaappirivistön pieni herkkupala on keskelle tehty lasiovellinen lasihyllyillä varustettu kaappi kauniita esineitä varten.

Asunnon yksi monista leimaa antavista tyyliseikoista on huolellisesti suunniteltu valaistus. Kattorakenteisiin huolellisella suunnittelulla kätketyt valaisimet antavat kauniin elävän valon, joka heijastuu seinäpinnoilta huoneeseen.

Mustalla laatoitettu kylpyhuone ja wc on valaistu yhtä huolellisesti kuin muutkin tilat. Huonemaisuutta on korostettu sisustusvalaisimilla. Laatan ja sormiponttipaneelin kontrasti on mielenkiintoinen ja luo tilaan elävän, lämpimän tunnelman. Valaistus on säädettävissä tunnelman mukaan täällä ja muualla asunnossa.

WC ja peseytymistiloista on suora kulku vaatehuoneeseen, jossa tilaan suunniteltuihin kaapistoihin mahtuu kauniisti kätköön kaikki pukeutumiseen liittyvä. Päädyssä on tilaa ja valoa tuova tarpeellinen kokovartalopeili. Lisää tilantuntua on saatu korkeilla, lattiasta kattoon ylettyvillä ovilla.

Koko sisustuksen ja remontin suunnitellut sisustusarkkitehti Teemu Saukkonen sanoo, että pienen asunnon suunnittelussa säilytystilat ovat kaiken A ja O. "Jos kaikelle on tarkoituksenmukaiset paikat ja kaiken irtonaisen tavaran saa kätkettyä pois, koti pysyy raikkaana ja selkeänä eikä se rönsyile".

Kaappeja on kodissa paljon ja ne ovat kaikki samaa yhtenäistä linjaa, vaikka niiden sisällä voikin olla monta jujua. Yhden oven taakse kätkeytyy jopa paikka suksien säilytystä varten.

Olohuoneessa odottaa kaunis yllätys, sisustuskivillä verhoiltu seinä! Upea katseenvangitsija on tarkoin harkittu elementti, joka näkyy ensimmäisenä, kun kotiin astutaan sisään. Se näkyy kaikista tiloista ja upeasti valaistuna se tuo tilaan yhdessä sohvien pehmeiden kankaiden kanssa uskomattoman ihanan tunnelman. On hienoa, että kiveä on käytetty näin poikkeuksellisen kauniisti yllättävässä paikassa. Turhaan tämä kaunis materiaali jäisikään ainoastaan saunan kiukaiden taakse tai yhdistettäisiin vain maskuliiniseen puumateriaaliin. Olohuoneen tunnelma on rauhallinen ja kutsuva. Kiven lisäksi materiaaleina on käytetty kaikissa kalusteissa suurisyistä hienoa jalavaa, lattiat ovat saarnia. Jalavakalusteet, pöydät ja kaapit ovat kaikki Teemu Saukkosen tänne suunnittelemia.

Keittiö avautuu olohuoneeseen. Sen väritys on puhdasta valkoista ja jalavaa. Kaikki valkoinen tässä kodissa on samaa valkoisen sävyä, oli sitten kysymyksessä seinät, ovet tai katto. Se lisää yhtenäisyyttä ja tuo avaruutta ja valoa.

Lisää sisustuksen suunnittelijan töitä on nähtävissä: www.teemusaukkonen.fi

(T.i.l.a. 31.10.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.