Mainos

Kaunialan sotavammasairaala toivoo valtiolta nopeaa rahoituspäätöstä

Kaunialan sotavammasairaala on ajautunut taloudelliseen ahdinkkoon valtion leikattua rajusti tukeaan. Sotainvalidien Veljesliitto on päättänyt turvata sairaalan toiminnan ottamalla lainaa.

Talouskriisiin ajautunut Kaunialan sotavammasairaala toivoo valtion tekevän nopeasti päätöksensä sairaalan ensi vuoden tuista.

Johtaja Jan Lindgrenin mukaan sairaala tarvitsisi tiedon rahoitusratkaisusta vuodenvaihteeseen mennessä.

-Meidän täytyy pystyä maksamaan laskuja tammikuussa. Sairaalan toimintaa voidaan kyllä pyörittää elämällä kädestä suuhun, mutta mitään järkeä siinä ei ole, Lindgren sanoo.

Sairaalan omistaja Sotainvalidien Veljesliitto on päättänyt turvata sairaalan toimintaa ottamalla lainaa kattaakseen sairaalan tämänvuotisen noin 0,5 miljoonan euron budjettialijäämän.

Sairaalan mukaan alijäämä syntyy, koska valtio on leikannut määrärahojaan liikaa. -Sotainvalideilla on subjektiivinen oikeus hoitoon, ja valtion tulisi lakien mukaan kattaa vaikeavammaisten invalidien hoito. Tilanne on järjetön, sillä Veljesliitto ottaa nyt lainaa maksaakseen valtion laskuja, Lindgren korostaa.

Kaunialan määrärahojen tulevaisuutta pohditaan sosiaali- ja terveysministeriössä. Sekä sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) että peruspalveluministeri Liisa Hyssälä (kesk.) ovat ilmoittaneet, että ongelmaan etsitään ratkaisu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.