Kauneusunilla on todella merkitystä: Näin merkittävästi uni vaikuttaa ihon kuntoon

Yksi heleän ja kirkkaan ihon salaisuuksista on yllättävän arkinen: upean hipiän voi saada huolehtimalla siitä, että keho saa riittävästi lepoa. Ota selvää, kuinka monella tapaa kauneusunet vaikuttavat ihon kuntoon.

Entisaikojen prinsessat nukkuivat kauneusunia varjellakseen upeaa ulkomuotoaan. Prinsessojen rutiinit eivät suinkaan olleet satua, sillä useissa tutkimuksissa on todettu, että riittävästi nukkuvat ihmiset ovat terveempiä, vähemmän väsyneitä ja tavallista viehättävämpiä.

Iho paranee nopeammin

Iho uusiutuu jatkuvasti ja etenkin nukkuessa elimistön luonnolliset prosessit pyrkivät edesauttamaan ihon parempaa kuntoa. Unen aikana iho pyrkii korjaamaan vahinkoja, jotka päivän aikana ovat heikentäneet sitä. Kun unta saadaan tarpeeksi, iholla on aikaa eheytyä ja tästä syystä kasvot näyttävät hehkeämmiltä silloin, kun oma unensaanti on turvattu.

Vähemmän epäpuhtauksia

Unenpuute johtaa helposti stressiin – ja stressi voi saada aikaan epäpuhtauksia iholla. Niin nuorilla kuin aikuisillakin liian vähäiset yöunet voivat johtaa siihen, että iholle ilmestyy tavallista enemmän finnejä ja mustapäitä.

Kirkkaammat silmät

Tummat silmänaluset ovat toisinaan omien geenien perua, mutta liian vähäisiksi jääneet yöunet edesauttavat silmänympärysihon tummenemista. Kun ihminen nukkuu riittävästi, katoavat usein myös tummat silmänaluset ja koko katse kirkastuu.

Tasaisempi ihonsävy

Ihmisen nukkuessa verenkierto usein paranee ja tästä syystä hyvin nukutun yön aikana ihonsävykin voi tasoittua. Läikikäs tai erityisen kalpea iho voi kertoa siitä, että unta ei ole saatu riittävästi. Kauneusunet voivat näin ollen saada ihon hehkumaan.


Heleän ihon ei enää tarvitse olla vain haave:Tutustu uuteen Lumene Bright Now Vitamin C -ihonhoitosarjaan!


Lue myös:


AVA / Heli Kuitunen

Lähde: Black Doctor

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja