Kauneustrendit nyt: Botoxia ja rasvansiirtoja

Jos kirurgiset kauneusleikkaukset olivat kovaa huutoa vielä takavuosina, on trendi saanut nyt selvästi uusia käänteitä.

Toimitusjohtaja Niina Pyy sairaala Siluetista kertoo, että viimeisen vuoden aikana kevyet kauneushoidot ovat tehneet läpimurtonsa. Pyy sanoo, että suomalaisten kynnys ottaa kevyitä kauneushoitoja on selvästi matalampi kuin mennä varsinaiseen leikkaukseen.

– Botox- ja injektiohoitojen suosio on kasvanut selvästi, mutta vaativien ja monimutkaisten leikkausten kysynnässä ei ole nähtävissä kasvua, Pyy sanoo.

Hän lisää, että myös rasvansiirrot ovat saavuttaneet viime aikoina suosionsa.

– Rasvansiirroissa siirretään potilaan omaa rasvakudosta esimerkiksi vartalosta kasvoihin. Joillekin tämä edustaa luomumenetelmää, kun siirretään omaa rasvaa paikasta toiseen.

Suosituimmat leikkaukset

Vaikka kevyiden kauneushoitojen suosio onkin kasvanut, on kirurgisille kauneusleikkauksille edelleen kysyntää. Niina Pyy ja Rolf Nordström plastiikkakirurgisesta sairaalasta vakuuttavat, että kirurgisia leikkauksia tehdään samaan tahtiin kuin ennen.

– Naisille yleisimpiä kauneusleikkauksia ovat rintojen suurennus- tai pienennysleikkaukset, silmäluomileikkaukset ja kasvojen kohotukset. Miehille taas tehdään paljon hiustensiirtoja ja yläluomen leikkauksia, Nordström toteaa.

Nordströmin mukaan heikentynyt taloustilanne ei ole vaikuttanut kauneusleikkausten kysyntään.

– Se on vähän yllättävää, koska yleensä ajatellaan, että kauneusleikkaukset- ja hoidot ovat luksustoimintaa, hän lisää.

Enää ei salailla

Pyyn ja Nordströmin mukaan suomalaiset ovat nykyään avoimempia kertomaan kauneusleikkauksistaan.

– Nykyään kerrotaan avoimesti tutuille ja lähipiirille leikkauksesta. Niitä pidetään jo niin arkipäiväisenä, Nordström sanoo.

Nuorimmat kauneusleikkauksiin hakeutuvat ovat yleensä parikymppisiä.

– Niin nuorille ei yleensä tehdä suuria leikkauksia, vaan kyse on usein esimerkiksi huulten täyttämisestä, Pyy tarkentaa.

Lue myös:

    Uusimmat