Mainos

Kauneudenhoitoa ja virkistäytymistä omassa kodissa

Jokainen ansaitsee aina silloin tällöin hemmottelua. Esimerkiksi poreilevajalkakylpy voi tehdä ihmeitä väsyneille jaloille. Itseään voi hemmotella kotona monella muullakin tavalla.

Kauneudenhoitoja ja virkistäytymistä on helppoa tehdä omassa kodissa, sillä aiemmin vain kauneushoitoloissa olleita laitteita, on tänä päivänä saatavilla myös kotikäyttöön. Arkiseen kauneudenhoitoon ja virkistäytymiseen ei toki tarvita mitään suuria hankintoja, riittää että kodista löytyy vaikkapa hierova suihku, hiustenkiharrin ja muotoiluaineita.

Sääret sileiksi ja bikinirajat kuntoon

Sääriä on mahdollista ajella joko perinteisillä partahöylillä tai naisille suunnitelluilla ladyshavereilla. Uusimpia malleja voi ladata ja joissain on lisätty jopa hierontaominaisuus, mikä tekee ihokarvojen ajelusta entistä miellyttävämmän kokemuksen.

Erilaisilla kuumavahoilla ja vahaliuskoilla saa hyvin siistiä jälkeä. Vahauksella karva poistetaan juurineen, joten iho pysyy sileänä jopa 3–4 viikkoa. Itse vahaustilanne ei ole miellyttävimpiä joten moni turvautuu modernimpiin keinoihin.

Ihokarvanpoistovoiteilla pyöristetään ja pehmennetään karva läheltä ihon pintaa. Iho pysyy sileänä ja silkinpehmeänä jopa viikon ajan. Koska ihokarvaa ei katkaista vaan se pyöristetään, uudelleen kasvavat karvat ovat pehmeämpiä kuin aikaisemmat.

Bikinitrimmerillä naiset voivat joko muotoilla, lyhentää tai jopa ajaa kokonaan pois bikinialueen karvoituksen. Laite on helppokäyttöinen ja suunniteltu niin, että sen käyttö ei ärsytä ajettavan alueen herkkää ihoa.

Poreita ja hierontaa

Shutterstock

Väsyneitä ja kovettuneita jalkoja on miellyttävä hemmotella lämpimällä jalkakyvyllä. Poreileva jalkakylpy hieroo jalkoja nimensä mukaisesti poreiden ja värähtelyiden avulla. Yleensä näitä hieromalaitteita on mahdollista käyttää sekä veden kanssa että ilman. Kylpyyn voi lisätä hieman suolaa tai aromaattista öljyä, mikä pehmentää jalkoja entisestään ja tekee kylvystä entistä nautinnollisemman. Lisäksi jalkakylvystä pehmentyneisiin jalkoihin on helppo tehdä kotikonstein pedikyyri, sillä kylvyssä myös kynnet pehmenevät.

Jalkojenhoitokeskuksessa on yhdistetty samaan laitteeseen useampia eri toimintoja. Laitteesta löytyvät pedikyyri, jalkakylpy sekä hierontaominaisuudet.

Niska- sekä selkähierontaan on kehitelty aivan omat laitteensa, esimerkiksi koko kehon infralämpöhierontalaite. Laitteessa on pitkä ja taivutettava varsi, joten selän ja niskan hieronta onnistuu vaivattomasti. Infralämpöhierontalaitteella on erilaisia ominaisuuksia: siinä voi valita käytettäväksi vain lämmön, hieronnan tai lämmön ja hieronnan.

Elektronisten hierontalaitteiden vaihtoehtoina on toki myös runsaasti erilaisia puisia ja muovisia hierontaesineitä. Esimerkiksi puisia leppäkerttuja tai koppakuoriaisia, joiden jaloilla voi painella tai pyöritellä hellästi selänihoa.

Leikitäänkö kotiparturia?

Shutterstock

Hiuksia voi kotona laittaa monella tapaa. Kaupoista löytyy kutrien kaunistamiseen erilaisia kihartimia, muotoilijoita, suoristajia ja kuivaajia.

Ilmakihartimella hiuksiin saa kuohkeat ja näyttävät kiharat. Laite samalla kuivattaa märät hiukset. Oli sitten pitkät tai lyhyet hiukset niin kihartimella niihin saa runsaasti lisäilmettä. Jotta hiukset eivät rasittuisi liikaa, on muotoilijoissa mahdollista vaihtaa puhalluslämpötilaa.

Esimerkiksi Salon Airstylist -muotoilijassa on kaksi eri lämpötilaa muotoilua varten ja viileäpuhallus kampauksen kiinnittämiseen.

Taipuisia hiuksia voi myös suoristaa. Suoristusraudalla ja pienellä määrällä hiusmuotoiluvaahtoa isompikin kihara saadaan nujerrettua. Lisäksi hiuksiin voi laittaa halutessaan kreppiraudalla vekkulin näköiset muotoilut, esimerkiksi aaltoja, laineita tai sahakuvioita.

Kotiparturointia varten löytyy omat laitteensa. Esimerkiksi Philipsin Philishave SuperEasyllä hiusten parturointi sujuu hyvin, sillä kotiparturilaitteen ohjauskampa mukailee päänmuotoja ja lopputulos on siis tasaisen siisti. Kotiparturilaitteissa on pituussäätömahdollisuus, eli ajellessasi hiuksia niistä tulee juuri haluamasi mittaiset.

Teksti: Johanna Tamminen

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.