Mainos

Kauneuden kohentamisesta pulitetaan tuhansia euroja

Suomessa kauneuskirurgia yleistyy. Miesten ja naisten suosituimpiin toimenpiteisiin kuuluvat rasvaimut ja kasvojen alueen kirurgia sekä kohotukset.

Hinnat vaihtelevat toimenpiteen vaativuuden ja kauneusklinikan mukaan. Halvimmat hinnat liikkuvat sadoissa euroissa. Esimerkiksi luomien poistaminen maksaa noin 400 - 500 euroa. Arpien korjaukset lähtevät samoista hinnoista.

Kasvojen ilmettä voi korostaa ilman leikkauksia. Hinnat ovat silloin myös huokeampia. Esimerkiksi erilaiset juonteisiin tarkoitetut täyteaineruiskeet ja botox-piikitykset maksavat muutamasta sadasta eurosta ylöspäin. Hinta määräytyy ruiskutuskertojen ja aineen määrän mukaan.

Ylä- ja alaluomileikkaukset arkipäiväistyvät

Plastiikkakirurgin puoleen käännytään usein silloin, kun halutaan päästä eroon riippumaan alkaneista silmäluomista. Toimenpide on yksi suomalaisten klinikoiden suosituimpia toimenpiteitä. Paikallispuudutuksessa yhden silmäluomen korjaus maksaa yleensä alle 2 000 euroa.

Nukutuksessa tehty leikkaus on kalliimpi, kuten myös alaluomien leikkaus.

Myös miesten suosiman rasvaimun hinnat ovat lähellä luomileikkausten hintoja silloin, kun kohteena on vain pieni alue. Jos rasvaimu tehdään miesten yleisimmistä ongelmakohdista eli vatsasta ja kyljistä, maksaa operaatio jo useita tuhansia euroja.

Hinnat kipuavat korkealle myös silloin, kun vatsaa muotoillaan kirurgin veitsellä. Esimerkiksi vatsanpeitteiden korjaus maksaa useita tuhansia euroja, kalleimmillaan jopa 10 000 euroa. Yleensä vatsanpeitettä eli roikkuvaa alavatsaa tullaan korjaamaan raskauden tai laihduttamisen jälkeen.

Muutoksia halutaan hiuksiin, rintoihin ja vatsaan

Klinikoilta kerrotaan, että Suomessa naisten vatsanpeitteiden korjaukset ovat yleistyneet. Hiustensiirtoja tehdään taas pääasiassa miehille. Paikallispuudutuksessa tehty hiustensiirto maksaa noin 4 000 - 10 000 euroa.

Rintojen suurennus- ja pienennysleikkaukset ovat myös yksi kauneuskirurgian kalliimpia. Implanttien asettamisen hinnat lähtevät reilusta 5 000 eurosta ja erilaiset rintoihin kohdistuvat muotoiluleikkaukset kohoavat helposti yli 10 000 euroon.

Alaikäisten leikkaukset

Pääsääntöisesti alle 18-vuotiaille ei Suomessa tehdä esteettistä kauneuskirurgiaa. Synnynnäisiä epäkohtia, kuten hörökorvia, voidaan kuitenkin korjata.

Hörökorvien leikkaus maksaa muutamia tuhansia euroja. Nenään kohdistuvat leikkaukset ovat kalliimpia. Hinnat vaihtelevat 5 000 euron molemmin puolin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.