Mainos

Kaukomatkojen suosio näkyy vakuutuskorvauksien kasvuna

Matkavakuutusten korvausmäärät ovat nousseet sitä mukaa, kun suomalaiset hakeutuvat yhä eksoottisempiin matkakohteisiin.

Eksoottisten kaukomatkojen ja elämysmatkojen suosio on lisännyt matkavakuutusten korvausmääriä.

Matkustajien yhteydenotot vakuutusyhtiöiden erityisiin hätäpuhelimiin ovatkin lisääntyneet viime aikoina. Matkailijan voi yllättää niin matkakohteen ilmasto kuin harrastaessa sattunut tapaturmakin, kertoo matkakorvaustiimin vetäjä Susanna Eira Vakuutusyhtiö Tapiolasta.

-Kun matkustetaan hyvinkin kuumiin olosuhteisiin, niin siellä vanhojen ihmisten [---] riski saada kohtaus on huomattavasti suurempi. Taas toisaalta extreme-matkat, niissä on se riski, että sattuu tapaturma, mainitsee Eira.

Vakuutusyhtiöiden hätäpuhelimet, joihin matkailijat voivat soittaa eri puolilta maailmaa, päivystävät ympärivuorokautisesti.

Kaukomaat kiinnostavat

Vakuutusyhtiöissä on huomattu myös ulkomaan matkailun luonteen muuttuneen takavuosista.

-Matkakohteet ovat muuttuneet eksoottisemmiksi, enää ei tehdä matkoja Välimeren maihin, vaan mennään Kaukoitään ja Etelä-Amerikkaan ja muihin tämmöisiin oudompiin paikkoihin. Toisekseen sitten omatoimimatkailu on lisääntynyt eli ei enää tehdä valmismatkoja, vaan omatoimisesti Internetistä varataan matkoja ja lähdetään reissuun, kuvailee korvauslakimies Mika Juuso Vakuutusyhtiö Tapiolasta.

Entistä eksoottisempien matkakohteiden myötä myös matkalla sattuneet vahingot ovat muuttuneet vakavammiksi ja tapaturmien määrä on kasvanut.

Suurimmalla osalla suomalaisista vakuutukset ovat kuitenkin kunnossa. Vakuutusyhtiö Pohjolan arvion mukaan nykymatkailijoista noin viidesosa jättää hankkimatta matkalleen vakuutuksen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 29.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.