Mainos

Kaukasuksen kapinallisryhmä Moskovan iskujen takana?

Yksikään taho ei ole vielä suoraan tunnustanut Venäjän eilisiä pommi-iskuja. Iskuissa kuoli 38 ihmistä ja yli 60 loukkaantui, kun kaksi itsemurhapommittajaa iski Lubjankan ja Park Kulturyn metroasemilla pahimpaan ruuhka-aikaan.

Kaukasuksen kapinallisryhmiä tukeva verkkosivusto KavkazCenterin mukaan suunnittelija olisi mahdollisesti Rijad-al-Salihinin marttyyrien prikaati.

Järjestöä johtaa Kaukasuksen emiirinä tunnettu Dokka Umarov. Venäjä liitti Kaukasuksen emiraatin viime tammikuussa terroristijärjestöjen listalle.

Verkkosivuston mukaan pääsyyllinen iskuun on pääministeri Vladimir Putin, vaikka Riad-us-Saliheenin marttyyrien prikaati tunnustaisikin teon.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mielestä iskussa voi olla linkki myös terroristijärjestö Al-Qaidaan. Lavrovin mukaan mukana on voinut olla Afganistanin ja Pakistanin rajalla toimivia sissiryhmiä.

Presidentti Dimitri Medvedev osallistui eilen illalla metroiskujen muistotilaisuuteen ja vannoi kostoa syyllisille. Hän muistutti, että myös useimmat Nevski Express -junaiskun tekijät on jo surmattu.

- He ovat hirviöitä. Riippumatta heidän motiiveistaan, tämä on rikos - minkä tahansa lain tai moraalikannan mukaan. Ei ole epäilystäkään, ettemmekö löydä ja tuhoa heitä, presidentti sanoi laskiessaan kukkia Lubjankan metroasemalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.