Mainos

Kauhukuningas King aikoo lopettaa

Kauhukirjojen kuningas Stephen King aikoo lopettaa kirjailijan uransa. Los Angeles Times -lehden mukaan King ilmoitti, että hän viimeistelee vielä ne viisi kirjaa, jotka ovat paraikaa työn alla.

-Sen jälkeen minulle riitti. Ei enää lisää kirjoja, King toteaa. Maailman rikkain kierosilmä aikoo vielä saada valmiiksi novellikokoelman nimeltä Everything´s Eventual, joka ilmestyy maaliskuussa. Lisäksi hän viimeistelee romaanin, jonka tarina keskittyy kingmäisesti Buick 8 -mallin auton ympärille.

Näyttäisi myös käyvän niin, että Stephen Kingin päätyönä pidetty Musta Torni -sarja valmistuu. Hän aikoo kirjoittaa ensi vuoden aikana Musta Torni -sarjan kolme viimeistä romaania. King perustelee lopettamispäätöstä sillä, että hän katsoo alkaneensa toistaa itseään.

-Tässä tilanteessa on valinnan paikka. Olisin voinut jatkaa entistä rataa. Toinen vaihtoehto on todeta 'lopetin, kun olin vielä pelini huipulla. Lähdin silloin, kun minä vielä hallitsin palloa sen sijaan, että se olisi hallinnut minua', King muotoilee.

Vaikka ura kirjailijana ilmeisesti päättyy, kauhun maestro jatkaa tv- ja filmikäsikirjoitusten tekemistä. Kingin seuraava hanke tuolla rintamalla on tarina nimeltä The Kingdom, joka perustuu tanskalaisen ohjaajan Lars von Trierin samannimiseen sarjaan.

(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.