Mainos

"Kauhujen orpokoti": Poliisin löydökset viittaavat murhiin

Englannin kanaalissa sijaitsevan Jerseyn saaren "kauhujen orpokotina" tunnetusta entisestä lastenkodista löytyneiden lapselle tai lapsille kuuluneiden luun- ja hampaankappaleiden tila viittaa rikostutkijoiden mukaan siihen, että Haut de la Garenne -nimellä tunnetussa talossa on murhattu ihmisiä.

Tutkintaa johtavan Lenny Harperin mukaan löydöksiä on tutkittava yhä edelleen, että saadaan tietoon henkirikosten tekoaika. Helmikuulta jatkuneiden tutkimusten aikana on löydetty jo yhteensä 30 luunkappaletta ja seitsemän maitohammasta. Löydökset on tehty kellareista, jotka sijaitsevat entisen orpokodin alueella.

– Lähetimme kuusi hammasta tutkittavaksi Englantiin, ja niistä viisi on irronnut leuasta luonnottomalla tavalla. Näissä viidessä hampaassa on jäljellä paljon juurta, josta voi päätellä niiden irronneen ennen kuolemaa ja ennen luonnollista maitohampaiden vaihtumista. Eksperttimme mukaan hampaat ovat useamman henkilön suusta, Harper selvitti.

Harperin mukaan osaa löydetyistä luista on leikattu ja monessa niistä näkyy merkkejä palamisesta.

Tutkimuksen aiemmissa vaiheissa orpokodin alueelta on löydetty neljä kellarikammiota ja niiden sisältä muun muassa kahleet, verijälkiä sisältänyt amme ja puiseen tolppaan kirjoitettu viesti "I've been bad 4 years and years", eli vapaasti suomennettuna "Olen ollut paha vuosia, ja vuosia".

"Kauhujen orpokodissa" asuneita mahdollisia hyväksikäytön uhreja on ilmoittautunut tähän mennessä 116 kappaletta. Poliisilla on kaikkiaan 70 epäiltyä.

Toistaiseksi kaksi ihmistä on saanut syytteitä. Ex-vartija Gordon Claude Wateridge, 76, istuu käräjille 9. kesäkuuta. Claude Donnellyn, 68, oikeudenkäynti alkoi 30. huhtikuuta. Miestä syytetään vuosien 1971 ja 1974 välillä tapahtuneista 12-vuotiaan tytön raiskaamisesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

(MTV3 - The Guardian)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.