Kauhea tragedia velloo Rafael Nadalin mielessä: "Menetettyjä ihmishenkiä ei voi korvata ikinä"

Tenniksen maailmanlistan kakkosella Rafael Nadalilla oli erityistä latausta, kun hän aloitti Australian avoimet kukistamalla ensimmäisellä kierroksella isäntämaan James Duckworthin 6–4, 6–3, 7–5. 

Nadal ei ollut pystynyt loukkaantumisten takia pelaamaan sitten syyskuun Yhdysvaltain avointen, jossa hän joutui jättämään välierän kesken polvivamman takia. Sittemmin espanjalainen on kuitenkin toipunut hyvin eikä pelitauko näkynyt pahemmin hänen otteissaan maanantaina Melbournessa.

– Jokainen päivä auttaa, joka päivä tunnen itseni paremmaksi ja itseluottamukseni kasvaa. Tämä oli siksikin tärkeä voitto, että tämä oli ensimmäinen otteluni vähään aikaan, Nadal kertoi ottelun jälkeen.

Pelitaukonsa aikana lokakuussa Nadal koki myös varsin henkilökohtaisen tragedian, kun tulvat tappoivat 13 ihmistä hänen kotisaarellaan Mallorcalla. Suurin osa kuolonuhreista asui Sant Lorencissa, aivan Nadalin kotikylän Manacorin vieressä.

– Siellä asuu paljon sukulaisiani. Menetimme paljon ihmisiä, jotka tunsimme. Jotkut perheet menettivät melkein kaiken, Nadal kertoi.

Espanjalainen tennissuuruus kuitenkin sanoi, ettei Mallorcan tragedia muuttanut hänen näkökulmaansa elämään.

– Tiedän kyllä, mitä oikea elämä on, kuinka kovaa se voi olla. Silloin se tapahtui Mallorcalla, muutama viikko sitten Indonesiassa. Maailmassa tapahtuu paljon pahaa, ei vain tällaisia onnettomuuksia, vaan sotia ja muitakin kamalia asioita. Tällä kertaa se vain tapahtui kotikyläni vieressä.

Nadal lahjoitti tulvien pelastustöihin miljoona euroa.

– Menetettyjä ihmishenkiä ei voi korvata ikinä, mutta aineellisesti tilanne alkaa olla kohtuullinen.

Lue myös:

    Uusimmat