Mainos

Kauhajoki toipuu hitaasti

Kauhajoella vuosi sitten tapahtuneista koulusurmista on toivuttu hitaasti. Koulussa osa opiskelijoista tarvitsee edelleen henkistä tukea. Kaikki opiskelijat eivät esimerkiksi aio huomenna tulla surmakouluun.

Valtiovarainministeriön myöntämällä miljoonan euron avustuksella on Kauhajoella palkattu muun muassa psykologeja, koulukuraattoreja ja terveydenhoitajia helpottamaan niin opiskelijoiden kuin myös omaisten elämää. Apua on siis suunnattu myös perheille.

Tukea tarvitaan kuitenkin yhä.

- Vuodentakaisesta ampumisesta liikkuu edelleen kaikenlaisia huhuja ja opettajien mukaan oppilaat reagoivat näihin huhuihin varsinkin voimakkaasti ja tarvitsevat edelleen apua. Aina kun uusi huhu alkaa pyöriä, koulussa on järjestetty yhteistapaamisia ja huhulta on katkaistu siivet, kertoo MTV3:n toimittaja Timo Vainio-Hynnilä Kauhajoella tänään järjestetystä tiedotustilaisuudesta.

- Tällainen kokemus voi erittäin dramaattisesti vaikuttaa nuoren elämään, kertoivat psykoterapeutit. Toiset nuoret osaavat jo jutella tapahtumasta analyyttisesti, toiset taas tarvitsevat jatkuvaa henkistä huolenpitoa.

Kauhajoki-hanke eli Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallinnoima jatkoapu on saanut miljoonan euron jatkorahoituksen vuodeksi eteenpäin.

Huomenna surmista tulee kuluneeksi vuosi. Yksi oppilas ampui Kauhajoella, Seinäjoen koulutuskuntayhtymän tiloissa, 23.9.2008 kymmenen muuta opiskelijaa ja opettajaa. Hän kuoli myöhemmin itsekin omien laukaustensa aiheuttamiin vammoihin.

(MTV3)

"VUOSIPÄIVÄN LÄHESTYMINEN ON TUONUT PELOT ESIIN"

"VIIMEINEN VUOSI ON OLLUT TUNTEIDEN AALTOLIIKETTÄ"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.