Mainos

Kauhajokelaisille tulvii surunvalitteluja

Suomalaiset ovat myötäeläneet Kauhajoen ampumatragedian uhrien ja heidän omaistensa kanssa niin kasvotusten kuin internetissäkin.

Myös MTV3:n uutistoimitukseen on tulvinut palautesähköpostia, mielipiteitä ja surunvalitteluja. Yleinen tunnelma on surullinen, järkyttynyt ja jopa turhautunut. Uhrien omaisille luvataan kuitenkin täysi tuki.

- Kauhajoen tapahtuma on järkyttävä. Olen toiminut yli 20 vuotta koulumaailmassa enkä usko, että tällainen opiskelija uskoutuu helposti terveydenhoitajalle, joka usein vaihtuu ainakin koulun vaihdon yhteydessä. Miksi lähimmät ihmiset eivät huomanneet mitään epäilyttävää? Usein tällaiset opiskelijat osaavat "käyttäytyä" sopivasti erilaisissa haastattelutilanteissa. Olenkin tullut siihen tulokseen, että me kaikki olemme lähimmäisiä toisillemme. Kasvatus yhteisön jäseneksi olisi aloitettava jo kotona. Valitettavasti kokemuksen kautta sanon, että joillakin lapsilla kouluun tullessaan ei ole minkäänlaista käsitystä toisen ihmisen kunnioittamisesti eikä alkeellisista käytöstavoista, kirjoittaa Sointu.

- Mä olen 12v enkä tajuu kuka vois tehdä tommosta...musta tuntuu että tälläisistä tapahtumista voisi tulla melko yleistä.Tapahtuma herätti pelkoa sillä eräs omaiseni asuu kauhajoella mutta ei keskustassa...herättää se silti surua, pohtii nimimerkki Emilia.

Toisia pohdituttavat suomalaista nyky-yhteiskuntaa koskevat kysymykset. Ketä tällaisessa tilanteessa voidaan syyttää?

- Turha vedota ampumisiin muualla, Suomen hallitus on asukkaiden lukumäärään ja valtion rikkauteen nähden täysin surkea köyhyysasian hoidossa, perusturva on kaukana toteutumisesta. Eriarvoisuus luo pahaa oloa, toteaa nimetön kirjoittaja.

- Koulutapahtumien johdosta käsiaseet ehdottomasti pois yksityisiltä ihmisiltä jos ei kaikilta niin ainakin opiskelijoilta!Osanottoni uhrien omaisille, kirjoittaa nimimerkki Jukka.

Kauhajoen kaupunki on ilmoittanut avanneensa kaksi sähköistä surunvalitteluosoitetta: suruvalittelut@kauhajoki.fi ja condolence@kauhajoki.fi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.