Mainos

Kauhajoen uhrin omaiset syyttävät poliisia

Kauhajoen kouluammuskelua koskevassa jutussa on tapahtunut yllätyskäänne. Yhden uhrin lapsi ja leski syyttävät aselupapäätöksen tehnyttä komisariota törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Omaisten avustajan, lakimies Lasse Vuolan edustaman jyväskyläläisen asianajotoimiston tutkimusten mukaan poliisille tuli Matti Saareen liittyvä yleisövihje jo kouluampumista edeltävällä viikolla. Vuolan mukaan ilmianto tehtiin internetin kautta Haapajärven kihlakunnan poliisilaitokselle.

- Kansa huusi poliisia apuun, mutta mitään ei tehty, Vuola sanoo.

Siitä, kulkeutuiko viesti koskaan aseluvan väliaikaista peruuttamista harkinneelle Kauhajoen poliisille, ei ole tietoa. Vuolan mielestä valtiolla on ainakin tuottamuksellinen korvausvastuu, jos poliisilta pyydetään apua eikä sitä saada.

Vuola uskoo, että asianomistajasyytteitä tulee vielä lisää. Lisäksi hän kummastelee sitä, ettei mahdollista kuolemantuottamusta huomioitu jo esitutkinnassa.

Vuolan mukaan päämiesten tarkoitus ei ole syyllistää joukkomurhasta yksittäistä poliisia. Vuolan mielestä esiin on tullut kuitenkin sellaisia seikkoja, ettei kysymystä valtion korvausvastuusta voi ohittaa.Ammuskelussa kuolleen naisen lapsi ja leski vaativat Kauhajoen käräjäoikeuteen jätetyssä haastehakemuksessa komisariolle rangaistusta ja valtiolta korvauksia.

Toukokuun puoliväliin suunniteltu komisarion virkarikossyytteen oikeuskäsittely peruuntuu, sillä ilmitulleet paljastukset vaativat lisätutkintaa. Virallinen syyttäjä on vaatinut komisariolle sakkoja tuottamuksellisesta virvavelvollisuuden rikkomisesta.

Komisario näki Matti Saaren nettiin lataamat ampumisvideot. Hänen mielestään ne eivät kuitenkaan olleet riittävä syy ottaa asetta pois. Komisario on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Matti Saari ampui viime syksynä Kauhajoen palvelualojen oppilaitoksessa itsensä lisäksi kymmenen ihmistä.

(MTV3-STT))

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.