Mainos

Kauhajoen oikeudenkäynti täynnä tunteita ja paljastuksia

Kauhajoen käräjäoikeuden istunnossa Seinäjoella omaisten katseet vesittyivät heti alussa, kun Matti Saaren aselupaa käsitelleelle poliisikomisariolle luettiin syytteitä.

Oikeuskäsittelyssä olivat paikalla lähes kaikki koulusurman uhrien lähiomaisista.

Omaiset vaativat komisariolle rangaistusta virallisen syyttäjän tavoin virkarikoksesta, mutta omaisten mukaan komisario syyllistyi myös kymmeneen törkeään kuolemantuottamukseen.

- Komisarion menettely on käynnistänyt joukkomurhan, koska mielenterveysongelmaiselle Saarelle on annettu yllyke joukkomurhan toteuttamiseen, omaisten avustaja Lasse Vuola summasi.

Johtava kihlakunnansyyttäjä Jouko Nurminen esitteli perusteluissaan niitä tietoja, joita komisariolla oli hallussaan, kun hän kielsi Matti Saaren aseen väliaikaisen haltuunoton koulusurmia edeltäneenä päivänä.

Syytäjä kertoi Kauhajoen lukion siivoojasta, joka oli havainnut palavan hautakynttilän lukion lähistöllä edellisenä perjantaina. Siivooja oli kertonut kynttilästä puistotyöntekijälle, joka oli ruokatuntinsa aikana etsinyt ja löytänyt Internetistä kolme ampumavideota Kauhajoki-nimellä.

Puistotyöntekijä vei tiedon lukion talonmiehelle, joka marssi poliisin pakeille. Edellisvuoden tekoa muistuttavat videot olivat syyttäjän mukaan komisarion tiedossa seuraavana maanantaina.

- Komisarion arviointivirhe on niin karkea, että sen täytyy johtaa rikosvastuuseen, Nurminen sanoi.

Syytteessä oleva komisario kiisti syytteet ja vahingonkorvausvaateet ja vaati niiden hylkäämistä. Komisarion mukaan hän on ollut tietoinen materiaalista ja päätynyt tekemäänsä päätökseen harkinnan jälkeen.

Heti sen jälkeen, kun komisario kielsi aseen haltuunoton, Saari aloitti joukkomurhansa valmistelun ja toteuttamisen.

Syyttäjä: Poliisi ei näytä salanneen mitään tutkinnassa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.