Mainos

Kauhajoen kouluampumisten oikeuskäsittely käyntiin

Seinäjoen käräjäoikeuden tiloissa on alkanut Kauhajoen kouluampumisten oikeuskäsittely. Kauhajoen poliisille luetaan syyte tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Virkarikoksesta syytteeseen joutuu poliisikomisario, joka ei ottanut asetta pois Kauhajoen koulusurmaajalta, vaikka sai asiasta vihjeitä. Poliisi on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Jutun käsittelyä on lykätty useaan otteeseen. Viimeksi oikeudenkäynnin oli määrä alkaa viime tiistaina, mutta istunto peruuntui edellispäivänä sairaustapauksen vuoksi.

Käsittelyyn on varattu aikaa neljä päivää. Oikeuskäsittely on päätetty pitää poikkeuksellisesti Seinäjoen käräjäsalissa, koska sinne mahtuu enemmän yleisöä kuin Kauhajoen käräjäsaliin.

Käräjäoikeus ratkaisee myöhemmin, käsitelläänkö myös omaisten korvausvaatimukset tässä oikeudenkäynnissä.

Omaisten mukaan rikoskomisario syyllistyi syyttäjän näkemystä vakavampaan rikokseen eli virkavelvollisuuden rikkomiseen ja kymmeneen törkeään kuolemantuottamukseen. Omaiset vaativat poliisille rangaistusta myös näistä rikoksista. Lisäksi omaiset vaativat valtiolta vahingonkorvausta lähes 900 000 euroa.

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän raportti:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.