Mainos

Katupölykausi alkoi tavallista myöhemmin

Ilmatieteen laitoksen mukaan katupöly saattaa huonontaa merkittävästi ilmanlaatua tulevina päivänä erityisesti eteläisessä Suomessa.

Katupölykausi alkoi tänä vuonna noin pari viikkoa tavallista myöhemmin. Viime vuosina suurimmat pölymäärät on mitattu maalis-huhtikuun vaihteessa.

- Tänä vuonna sateinen sää ja runsaiden lumivallien sulamisvedet ovat pitäneet pahimmat pölyt kurissa. Lähipäivinä sää on poutaisempaa ja tienpintojen kuivuessa ilmanlaatu saattaa katupölyn takia heikentyä kaupunkialueilla, sanoo ryhmäpäällikkö Virpi Tarvainen.

Katupölyä syntyy maan kuivuessa, jolloin tuuli ja liikenne nostavat ilmaan talven aikana levitetyn hiekan ja päällysteestä kuluneen mineraaliaineksen. Pahin tilanne on tyypillisesti ruuhka-aikoina vilkkaasti liikennöidyillä katu- ja tieosuuksilla.

Ilmatieteen laitoksen mukaan niin sanotut kaukokulkeumat ovat toistaiseksi pieniä. Kulotus- ja maastopaloja esiintyy kuitenkin jo jokakeväiseen tapaan eteläisemmässä Euroopassa. Viime päivinä paloja on ollut muun muassa Venäjällä Moskovan eteläpuolella sekä Kaliningradissa, Valko-Venäjällä ja Ukrainassa.

Katso Pauli Poutasen raportti

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.