Mainos

KatuKanavalle palautetta teiden kunnosta

Tieliikelaitos ja Novo Group ovat avanneet uuden teillä liikkujille tarkoitetun valtakunnallisen internet- ja mobiilipalvelun, KatuKanavan.

Palvelun avulla suomalaiset voivat antaa palautetta katuympäristöstä ja liikenneturvallisuudesta. Talven tullen ajankohtaisia epäkohtia voivat olla esimerkiksi liukkaat tiet, lumen peittämät liikennemerkit sekä pimeät tieosuudet.

Käyttäjät voivat internetin tai tekstiviestin avulla jättää KatuKanavan sivulle palautetta teistä ja niiden turvallisuudesta sekä lukea nettisivulla muiden ilmoituksia. Tekstiviestissä ei tarvitse kertoa, mitä kuntaa ilmoitus koskee, sillä puhelimen sijainti paikannetaan operaattorien tukiasemien avulla. Paikannuspalvelun takia tekstiviestitoiminto on käytössä vain Radiolinjan ja Soneran liittymissä.

Paluuviestinä tulevan palautetunnuksen avulla puhelimen haltija voi etsiä oman ilmoituksensa netistä. KatuKanavaan jätetyt viestit välitetään kirjoittajan puolesta oikeaan kuntaan tai asiasta vastaavalle viranomaiselle. KatuKanava toimii osoitteessa http://www.liikkujat.com/katukanava.

Liikenne puhuttaa

Tuotepäällikkö Sampo Hietanen Tieliikelaitokselta kertoo, että palvelun kehittäminen lähti liikkeelle puhtaasta tarpeesta. -Liikenne herättää paljon intohimoja suomalaisten keskuudessa. Joskus ollessaan vaikka kävelyretkellä huomaa, että jollain tiellä olisi jotain parannettavaa, mutta ei sillä hetkellä pysty ottamaan yhteyttä mihinkään. Aina ei tiedä sitäkään, keneen ottaa yhteyttä, kuuluuko tie kunnan vai valtion ylläpitoon, Hietanen perustelee palvelun tarvetta.

Kovin kiireisiä viestejä, kuten hiekoituksen järjestämistä seuraavaksi aamuksi, ei kannata pyytää, sillä viestit luvataan toimittaa perille 48 tunnin aikana. Tiukkasanaistakin kritiikkiä voi antaa, sillä teletiedot eivät välity viranomaisille. Selvät haistatteluviestit kuitenkin karsitaan Hietasen mukaan pois.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.