Mainos

Kattovaurioista kärsinyt Prisma avataan huomenna

Tiedotustilaisuudessa vakuutettiin, että automarketissa on turvallista asioida. Kattovaurioiden selvittäminen jatkuu.

Kattopalkkivaurioiden vuoksi Kuopiossa perjantaina suljettu automarket avaa ovensa jälleen huomenna. Vioittuneet kuusi kattopalkkia tuettiin teräspalkein jo lauantaina. Myös rakennuksen vesikaton lumikuormaa on kevennetty perjantaista lähtien.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija Reijo Mynttinen kertoi, että tutkintalautakunta ryhtyy selvittämään tapahtumia. Rakennuksessa toimiva Prisman myymälä, Alko sekä muut liikkeet suljettiin perjantaiaamuna, kun teräsbetonisista kattopalkeista kuului rutinaa ja lattialle tippui murusia.

Katossa on 25 betonipalkkia, joista kuudessa havaittiin halkeamia. Alkurutinan jälkeen kattopalkkien taipumisessa ei ole tapahtunut muutoksia. Tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa vakuutettiin, että automarketissa on turvallista asioida.

-Olen vakuuttunut, että turvallisuus on taattu. Kyseessä ei ole mikään mutu-tuntuma vaan näkemys perustuu insinöörien laskelmiin, kertoi kiinteistöpäällikkö Pekka Nevasalo.

Ruuhkaa muissa kaupoissa

Vesikaton lumikuorma mitattiin perjantaina. Mittausten viralliset tulokset eivät olleet tiedossa vielä maanantaina. Rakennuksessa on jatkettu edelleen palkkien tutkimuksia.

Prismasta kerrottiin, että menetysten suuruutta ei osata tarkkaan arvioida, koska inventaariolistoja ei ole vielä käytössä. Myös vastuukysymykset ovat edelleen auki. Prismassa tehdään neljännes Kuopion päivittäistavarakaupasta. Kiinniolo aiheutti paikoin melkoista ruuhkaa kaupungin muissa myymälöissä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 21.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.