Mainos

Kattolumisurmaa tutkitaan kuolemantuottamuksena

Poliisi on aloittanut rikostutkinnan tapauksesta, jossa mies kuoli katolta pudonneen lumen alle Helsingissä. Asiaa tutkitaan kuolemantuottamuksena. Poliisin mukaan tapauksessa on syytä epäillä laiminlyöntiä.

Nyt tutkitaan, onko taloyhtiössä riittävällä tavalla huolehdittu siitä, että lunta ei tippuisi jalkakäytävälle. Lisäksi selvitetään, kuinka hyvin tippuvasta lumesta on varoitettu. Poliisin mukaan talon seinään on ollut nojaamassa pari varoituspuomia.

Taloyhtiö oli puhdistanut lumet Helsingin Hakaniemessä Viherniemenkadulla sijaitsevan kerrostalon katolta viimeksi vuodenvaihteessa.

Rikoskomisario Kari Martikainen kertoo, että tutkinnassa kuulustellaan ainakin tapaturman silminnäkijöitä ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaa.

Kattolumi nyt erityisen vaarallista

Kuolemaan johtanut turma sattui eilen iltapäivällä Helsingin Hakaniemessä. Surman aiheutti kerrostalon katolta pudonnut noin metrin pituinen ja puolen metrin levyinen jäälohkare. Vuonna 1929 syntynyt mies kuoli tiettävästi heti.

Katoilta sulava lumi on aiheuttanut useita muitakin vaaratilanteita Uudellamaalla. Eilen Helsingin Kurvissa kaksi ihmistä loukkaantui jäätyään katolta pudonneen lumen ja jään alle. Kirkkonummella nainen jäi eilen iltapäivällä katolta pudonneen lumen alle yli tunnin ajaksi, mutta hän selvisi vammoitta.

Lämmennyt sää on saanut katoille kerääntyneet lumimassat liikkeelle. Kostea lumi on myös pakkaslunta selvästi painavampaa ja siksi vaarallista.

Jalankulkijoita kehotetaan edelleen varomaan katoilta putoavaa lunta ja jäätä. Puoleenpäivään mennessä poliisin tietoon ei ollut tullut uusia lumionnettomuuksia Uudellamaalla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.