Kattoikkuna

Ollin kattoikkunaelementti onkin vähän järempää sorttia. Eikä syyttä: sekä leveys- että pystysuunnassa koko talon mittainen valokuilu menee kaikkien kerrosten läpi. Sen kautta siis valaistaan aika pitkälle koko asuntoa.

Siporexharkkoon ja palkkeihin on kiinnitetty injektiohartsiankkureilla haponkestävät, ruostumatonta terästä olevat kiinnityslätkät, joihin alumiinielementti hitsataan - siihenkin on pultattu vastaavasti happoteräksiset tartuntalätkät. Niiden avulla saadaan säädettyä asento ja korkeus juuri oikealle kohdalle.

Erittäin tärkeä yksityiskohta on alapuolelle tuleva, musta vesieristysmatto joka toimii samalla lisäksi sekä höyrynsulkuna että kondensiosuojana. Jos väliin pääsee jostain vettä, se ohjautuu alakautta ulkopuolelle siten, ettei kosteusongelmia pääse syntymään.


Sen jälkeen kun alumiinikehikko on asennettu paikalleen tehdään lasitus. Lasielementti nostetaan akkukäyttöisellä alipaineimukuppinostimilla. Kuulostaa tekniseltä ja niin se onkin: tämä jätetään ammattilaisten hoidettavaksi.


Tässä lasialumiinirakenteisessa elementissä lasit ovat lämpölasielementtejä, pintalasi on 6 mm karkaistua lasia. Sisäpuolella on laminoitu lasi: vaikka päällä rokattaisiin, ei tunnu missään! Periaatteessa se kestää 400 kg lumikuorman. Myös lasielementissä tiivisteet on kondensiouritettu, eli siinäkin on otettu kosteusturvallisuus huomioon.

Lasituksen jälkeen ympärille asennetaan eritykset, liittymäpellitykset ja pintalistat. Ammattiporukalta koko työhön kuluu aikaa päivän verran.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja