Mainos

Katso Venäjän presidentin vierailuaikataulu täältä

Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin kaksipäiväinen valtiovierailu Suomessa aiheuttaa lukuisia poikkeusjärjestelyjä Helsingin liikenteessä. Medvedev saapui Helsinki-Vantaan-lentokentälle, josta hän suuntasi kohti presidentinlinnaa. Autoilijoiden on syytä välttää Helsingin keskustaa.

Ylikomisario Heikki Seppä Helsingin poliisista muistuttaa autoilijoita varaamaan aikaa liikkumiselle Helsingin alueella iltapäivällä. Etelä-Helsingin aluetta hän autoilijana välttäisi kokonaan.

Noin klo 12.15-12.45 Tuusulanväylä Helsingin keskustan suuntaan tyhjennetään liikenteeltä. Tuolloin myös poikittaisliikenne katkaistaan, kunnes presidentin autosaattue on kulkenut ohi. Myös Mannerheimintie ja Esplanadi ovat suljettuja (n. klo 12.30 ) kunnes Medvedevin saattue on päässyt presidentinlinnan edustalle

Seppä muistuttaa, että ennen klo 16:tta ei kannata lähteä Espalanadia pitkin Mannerheimintielle, sillä silloin Medvedev on matkalla eduskuntaan. Myös Kauppatorin suuntaan ajamista on vältettävä.

Klo 16: 15- 16:30 Venäjän presidentti suuntaa Venäjän lähetystöön, joten tuolloin Mannerheimintie on jälleen poikki.

Noin klo 17 puolestaan autoilijoiden on jälleen syytä välttää Etelä-Helsinkiä. Kun presidentti suuntaa Venäjän lähetystöstä yliopiston päärakennukseen, Kaivopuistonniemi on liikenteeltä poikki, samoin Pohjoisesplanadin liikenne Kauppatorin suuntaan on katkaistu. Seppä muistuttaa, että pysäköintikieltoja on runsaasti Kaivopuiston alueella, joten sinne ei kannata pysäköidä. Pysäköidyt autot hinataan pois.

Huomenna taas Hietaniemen alueella on pysäköintikietoja. Samoin Hietaniemen hautausmaan alueen tiet on suljettu liikenteeltä. Myös Porvoonväylä Porvoon suuntaan on tyhjennetty liikenteestä aamulla klo 10.30 - 11.00. Myös poikittaisliikenne rampeilta Porvoonväylälle on suljettu. Vanha Porvoontie on autoilijoiden käytössä.

Kun presidentti Medvedev matkustaa lentoasemalle huomenna n. klo 12, Porvoonväylä Helsinkiin päin tyhjennetään, samoin kehä III lentoasemalle. Autot ovat pysähdyksissä 15min-1/2 h.

Lue myös:

Venäjän presidenttipari saapui tuuliselle Helsinki-Vantaan kentälle

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.