Mainos

Katso työntekijän markkinat – Kainuussa jokainen työtön sote-expertti saisi viisi työpaikkaa

Rekrytointiongelmissa kamppailevat alat vaihtelevat maakunnittain. Kainuussa jokainen työtön sote-expertti saisi viisi työpaikkaa. Pohjanmaalla liki jokainen työtön vartija saisi vartijasektorin pestin.

Kaivattuihin Erityisasiantuntijoihin kuuluvat muun muassa eri lääkärit ja osastonhoitajat. Ilmiö näkyy etenkin Kainuun alueella.

– Työttömiä lääkäreitä ei juurikaan ole, vaan olemme työvoimapula tilanteessa, kertoo johtaja Kirsi Hämäläinen Kainuun te-toimistosta.

"Avoinna paikkoja, hakijoita ei yhtään"

Sote-experttejä kaivataan kovasti muuallakin. Esimerkiksi Lapissa ja Keski-Suomessa tilastojen valossa liki jokainen sosiaali- ja terveysalan erityisasiantuntija hakija saisi työpaikan. Vaiva on ollut alueella jo pitkään.

– Tällä hetkellä Keski-Suomessa on yhdeksän puheterapeutin avointa työpaikkaa auki ja työttömiä työnhakijoita ei ole yhtään. Samoin hammaslääkäreitä, erikoislääkäreitä ja terveyskeskuslääkäreitä haetaan, mutta työttöminä työnhakijoina heitä ei juurikaan ole, selventää palvelujohtaja Minna Heino Keski-Suomen TE-toimistosta.

Pirkanmaalla asiakaspalvelijoiden rekryjuhlat

Uudellamaalla kahta työtöntä, vartija- ja suojelualan hommia hakevaa, ammattilaista kohtaan löytyy avoin työpaikka. Tilanne on siis varsin hyvä työnhakijan näkökulmasta.

Pirkanmaan erikoisuus on asiakaspalveluala. Missään muualla Suomessa tilanne ei ole tällä alalla yhtä hyvä. Liki jokainen työtön työnhakija saisi teoriassa paikan. Eli avoimia työpaikkoja on liki yhä monta kuin on alan työttömiä työnhakijoita. Ja avoinna olevia työpaikkoja on liki 350 kappaletta.

Kyse voi tosin olla myös tilastopiikistä.

– Kuukausittain julkaistavat tilannekatsaukset kertovat läpileikkauksena kuukauden viimeisen arkipäivän tilanteen ja jos kyseiselle päivälle sattuu merkittäviä tapahtumia, esimerkiksi isoja yksittäisiä rekrytointeja, tilasto voi antaa väärän kuvan tilanteesta, sanoo Pirkanmaan TE-toimiston johtaja Vesa Jouppila.

Samaan aikaan erityisesti monissa käsityöläisammateissa on erittäin vaikea työllistyystilanne.

Kartasta voi katsoa, mitä ammattilaisia kullakin alueella tarvitaan kaikista eniten. Esimerkiksi Etelä-Savossa huudetaan myyjien perään. Myyjiin kuuluu muun muassa pienyrittäjiä, huoltamotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja kahvila- sekä baarityöntekijöitä.

Sen sijaan Pohjois-Savossa kaivataan liike-elämän ja hallinnon asiantuntijoita. Ryhmään kuuluu muun muassa komisarioita, ostopäälliköitä, kirjanpitäjiä ja toimistoesimiehiä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.