Katso sykähdyttävä video! Kaksi mäkihyppytornia laitettiin Harjavallan Hiitteenharjussa kirjaimellisesti kasaksi lautoja – Matti Nykäsen sanat ovat jääneet paikallisten mieleen: "Minähän en tuollaisesta..."

Harjavallassa murskattiin pala suomalaista mäkihyppyhistoriaa - Hiitteenharjun mäkitorni romautettiin maantasalle 0:47
Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, kuinka torni romautetaan ja laitetaan hetkessä kirjaimellisesti kasaksi lautoja.

Laudan pätkät lentelivät korkealta, kun Harjavallassa sijaitsevat Hiitteenharjun mäkihyppytornit purettiin.

Harjavallassa murskattiin kirjaimellisesti tänään pala suomalaista mäkihyppyhistoriaa, kun Hiitteenharjussa sijaitsevat legendaariset mäkihyppytornit romautettiin maan tasalle.

Hyppyrimäissä on järjestetty vuosien saatossa useita kilpailuita, joihin kuuluu muun muassa mäkihypyn SM-kisoja. 

Hyppyrimäkien murskaamista on suunniteltu Harjavallassa jo pitkään niiden huonon kunnon vuoksi.

Yli 50 vuotta vanhan tornikaksikon tuhoamista oli tullut seuraamaan lauantaipäivänä paljon ihmisiä. Pienempi torni romautettiin lauantaina kello 10 ja isompi torni kello 12.

Matti Nykänen: "Minähän en tuosta laske"

Tornien hajottamista oli tullut seuraamaan myös Harjavallan naapurikunnasta Eurasta kotoisin oleva Miika Virta, joka ikuisti tornien lopun kopterikameravideolle.

– Vaijerivedot oli kiinnitetty kaivinkoneisiin ja moottorisahalla oli tehtyä alkulovea puurakenteisiin. Alkoivat olemaan siinä pisteessä, että niitä ei uskallettu enää alkaa korjata. En ole itse uskaltanut siitä koskaan hypätä, mutta kiivennyt sinne kyllä olen, Virta kertoo.

Virta kertoo, että mäkihyppylegenda Matti Nykänen on myös Hiitteenharjun mäkimontussa aikoinaan nähty, vaikka Virran omien sanojen mukaan mäkikotka ei hyppyrimäestä aikoinaan kovinkaan paljon perustanut.

– Hän oli aikoinaan SM-kilpailuissa sanonut, että minähän en tuollaisesta leikkimäestä laske, Virta naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat