Mainos

"Tätähän tässä on odotettu" – Katso videolta, miten MTV Uutisten rikostoimittajat analysoivat Turun terroristin elinkautista tuomiota

11:43

Puukottaja Abderrahman Bouanane tuomittiin kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä elinkautiseen vankeuteen.

MTV Uutisten rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen analysoivat tuomion tuoreeltaan.

Sipilää Bouananen elinkautinrangasitus ei yllättänyt.

– Tätähän tässä on odotettu. Kyse oli suunnitelmallsiesta teosta ja pyrkimyksestä aiheuttaa pelkoa. Siitä ei ollut epäselvyyttä, että Bouanane oli tekijä. Hän oli itsekin sen myöntänyt. Kysymys oli, olivatko teot murhia vai tappoja ja oliko ne tehty terroristisessa tarkoituiksessa, Sipilä sanoo.

Muthan edellytyksennä on vakaa harkinta sekä raakuus ja julmuus. Kärjäoikeus perustelee päätöksessään, miksi Bouanane toimi harkiten ja raa'asti ja julmasti.

Veriteossa kuoli kaksi ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Osalle jäi pysyviä vammoja.

14 ja puoli vuotta ei luultavasti riitä

Elinkautisen vankeuden kesto on Suomessa ollut keskimäärin 14 ja puoli vuotta. Sipilä ja Lehtinen arvioita, että Bouanane kärsii tuomiotaan tätä pidempään.

– Pidempää tuomiota puoltaa se, että uhreja oli näin paljon. Varmasti terroristinen tarkoitus myös pidentää vankeusaikaa. Luultavasti Bouananen karkotusta haetaan myös.

 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.