Mainos

Katso sadetutka: Runsaita vesisateita tiistaina – viikonloppuna pakkasta eteläänkin

Alkuviikko on vielä lauha ja epävakainen. Viikon puolivälin jälkeen pakkaset alkavat levitä pohjoisesta maan keskiosaan ja viikonlopuksi jo etelään asti.

Ensi yönä matalapaine kuljettaa lounaasta sateita Suomeen. Tiistai on viikon lämpimin ja sateisin päivä ja sateet ovat paikoin runsaita. Eniten vettä tulee maan länsiosasta Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen ulottuvalla vyöhykkeellä.

– Sateet tulevat pääasiassa vetenä aina etelästä Rovaniemen korkeudelle saakka, siitä pohjoiseen sataa räntää ja lunta. Vesisateet sulattavat tehokkaasti vielä maassa olevia lumia, mutta Pohjois-Lappiin voi tulla 5-10 senttimetriä lisää lunta, päälaelle yli kymmenenkin senttimetriä. Myös Itä-Lapissa voi tulla lunta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Tiistain lämpötilat ovat lähes koko maassa plussan puolella Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Maan etelä- ja keskiosassa on 5-10 lämpöastetta.

Tiistain jälkeen sää alkaa kylmetä ja seljetä pohjoisesta alkaen. Loppuviikko on enimmäkseen poutainen.

Keskiviikkoaamuna Pohjois-Lapissa on pakkasta 10-20 astetta. Torstaina pakkaslukemia on päivälläkin jo maan keskiosassa asti, etelässä on vielä pilvistä. Viikonloppu näyttää selkeältä suuressa osassa maata.

– Korkeapaine on loppuviikolla Suomen itäpuolella ja sää kylmenee etelässä asti. Viikonloppuna pakkasta voi olla etelässäkin yötä päivää, sanoo Aleksi Jokela.

Loppuviikon ennusteissa ei näy laajoja sateita, mutta räntä- ja lumikuurot ovat paikoin mahdollisia. Viikon loppupuolella lunta lienee enää osassa Lappia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.