Mainos

Katso, miten yritykset sitoutuvat Itämeren pelastamiseen

Finlandia-talossa tänään pidettävä Itämeri-huippukokous kokoaa Helsinkiin korkean tason edustajia Itämeren rantavaltioista.

Kokouksessa tehdään konkreettisia sitoumuksia Itämeren pelastamiseksi valtioiden, yritysten ja yhteisöjen kesken. Tavanomaista julkilausumaa ei laadita.

BSAS:n sitoumuksen on tehnyt 137 toimijaa, joista kukin auttaa omalla konkreettisella tavallaan. Ainoana vaatimuksena on, että sitoumus edistää Itämeren tilan paranemista. Myös Itämeren ympärysmaiden päämiehet tekevät omat sitoumuksensa, joista suurin osa julkaistaan 10.2. Helsingissä järjestettävän huippukokouksen yhteydessä.

Baltic Sea Action Summit (BSAS) on Tasavallan presidentin, pääministerin ja Baltic Sea Action Groupin (BSAG) yhteisaloite. Tämän prosessin päämääränä on yhdistää julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoidenvoimavarat Itämeren hyväksi. Itämeren ympärysmaat ovat yhdessä sopineet toimintasuunnitelmasta Itämeren hälyttävän tilanteen korjaamiseksi. Tämä suunnitelma on kirjoitettu HELCOMin Baltic Sea Action Planin muotoon. Nyt suunnitelmaa on ryhdyttävä toteuttamaan käytännössä. Lisätietoa osoitteessa www.bsas.fi

Wärtsilä sitoutuu kolmeen ympäristölupaukseen

1. Wärtsilä lahjoittaa viiteen Itämerellä jatkuvasti liikennöivään alukseen potkuriakselin öljyn vuotamisen estävän tiivisteen Wärtsilän rikinpoistopesurin asennuksen yhteydessä.

2. Wärtsilä kehittää konsulttipalvelukonseptin, jonka tavoitteena on lisätä laivayhtiöiden, varustamojen, luokituslaitosten, viranomaisten ja muiden sidosryhmien ympäristötietoisuutta. Lisäksi palvelun tavoitteena on tarjota mitattavia menetelmiä, joiden avulla laivaliikenteen aiheuttamia päästöjä Itämereen voidaan vähentää.

3. Wärtsilä sisällyttää laajan ympäristökoulutuksen Land and Sea Academy -koulutuskeskustensa kurssiohjelmiin. Ympäristötietoisuutta lisäävien kurssien kohderyhmiä ovat laivayhtiöt, merenkulun palveluyritykset ja laivojen henkilökunta.

Siemensin teknologia vähentää laivojen päästöjä satamissa

Siemens Osakeyhtiö on sitoutunut toimittamaan ympäristönsuojelua edistävää insinöörityötä ja teknologiaa 50 000 euron arvosta.

Lahjoitus on tarkoitus käyttää laivojen päästöjä satamissa vähentävän maasähköteknologian toteuttamiseen Siemensin SIPLINK-ratkaisulla. Kytkemällä satamissa olevat laivat SIPLINK-maasähköyhteydellä esimerkiksi Suomen sähköverkkoon päästöt pienentyisivät huomattavasti.

Typpioksidipäästöt voisivat vähetä arvioiden mukaan 85 tonnista alle 5 tonniin vuodessa, hiilidioksidi- sekä rikkidioksidipäästöt kokonaan.

Yaralta ratkaisu pelloilta Itämereen valuvan fosforin vähentämiseksi

Yara sitoutuu käsittelemään 100 hehtaarin peltoaluetta uudenlaisella ratkaisulla Itämeren fosforikuormituksen vähentämiseksi.

Sitoumus perustuu Yaran tutkimusprojektiin, jossa tutkitaan kipsin käyttöä fosforin sitomiseen pelloilla yhdessä suomalaisten tutkimuslaitosten kanssa.

Pelloilta vesistöihin valuva fosfori on yksi Itämeren alueen ympäristöhaasteista. Kasvit tarvitsevat fosforia kasvaakseen, mutta ongelmana on pelloilta valuva vesi, joka kuljettaa fosforia vesistöihin aiheuttaen rehevöitymistä. Siksi maanviljelijät tarvitsevat työkaluja, joiden avulla fosfori pidetään pellossa kasvien käytettävissä.

Finnair lahjoittaa Plus -pisteitä öljyntorjuntapuomien hankkimiseksi

Finnair on mukana BSAG:ssa auttamalla matkajärjestelyissä, tuomalla näkyvyyttä sekä Finnair Plus -pisteiden lahjoitusmahdollisuudella.

Lahjoittamalla 75 000 Finnair Plus -pistettä BSAG:lle, Finnairin kanta-asiakkaat voivat lahjoittaa noin metrin öljyntorjuntapuomia pelastuslaitokselle. Onnettomuuden sattuessa se on korvaamaton suoja peruuttamattomia tuhoja vastaan. Pisteiden lahjoitus on mahdollista 1.3. alkaen.

Niemi lahjoittaa kolme konttia Itämeren öljyntorjuntaan

Muuttopalvelu Niemi lahjoittaa yhteensä kolme jalkalavakonttia ja niihin kuuluvat logistiset palvelut öljyntorjuntatyöhön WWF:n vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen ja Pelastuslaitosten käyttöön.

Kontit pakataan hätävalmiuteen öljyvahinkojen varalle ja ne toimivat muun muassa toimistoina vahinkopaikalla.

Shell kehittää öljyntorjuntaa talvioloissa

Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollilla lupasi, että Shell sitoutuu antamaan asiantuntemuksensa käyttöön öljyntorjunnan kehittämiseksi erityisesti talvioloissa.

M-Brain tarjoaa mediaseurantapalveluja

M-Brain aikoo raportoida, miten hanke ja Itämerta koskevat teemat tulevat esille mediassa. Yhtiö auttaa seuraamaan, millaisia vaikutuksia hankkeella on.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.