Katso, mitä kokkaustyyli kumppanistasi paljastaa!

Onko hän utelias kokeilija, noutoruuan puolestapuhuja, intohimoinen vegetaristi vai jotain ihan muuta? Katso, minkälainen kokki rakkaasi on ja miten pärjäät hänen kanssaan keittiössä.

Millainen rakkaasi tai ystäväsi on keittiössä ja mitä se hänestä kertookaan? Katso, mihin kokkaajatyyppiin hän kuuluu ja miten voit olla hänelle parhaiten keittiössä avuksi.

Vapaa sielu

Antaako tämä kokki inspiraation määrätä menun? Ilman reseptiä kokkaavat ihmiset tapaavat olla luovia ajattelijoita. Päättäessään ainesosista, mausteista ja lämpötiloista he kääntyvät henkilökohtaisten ajatustensa, tunteidensa ja kokemustensa puoleen. Tällaisella ruuanlaittajalla on usein mielessään kuva viimeistellystä annoksesta ja hän käyttää sitä ruuanlaittoapunaan. Tämä kokki on herkkä ympäristölleen.

Hänen kanssaan keittiössä: Ruuanvalmistukseen liittyvien tehtävien jakaminen tämän kokin kanssa voi olla haaste. Hänen päättäessä reseptin kulusta (sitä mukaa kun hän valmistaa ruokaa) sinun ohjaaminen voi jäädä vähemmälle. Sinun on parasta olla siisteysapuna: pidä tiskiallas puhtaana ja laita aineksia käytön jälkeen takaisin kaappiin. Mikäli ehdotat ruokaan jotain lisäkettä, hän saattaa ottaa sen kritiikkinä. Hän arvostaa, kun sinä hoidat vaikkapa kattauksen ja kynttilät.

Sekoittelija

Tämä melko analyyttinen kokki yhdistelee usein pakattuja ja tuoreita ruokia. Hän on tarkka ravinnon lähteestä, mutta nauttii myös puolivalmiiden ruokien helppoudesta. Hän pyrkii saavuttamaan molemmat tavoitteet lisäten ateriaan oman kosketuksensa jollain mausteella tai valitsemallaan ruoka-aineksella – ja on avoin myös sinun ehdotuksillesi.

Hänen kanssaan keittiössä: Sekoita ja yhdistä -periaatteella kokkaaminen on melko simppeliä. Tehtävien delegointi sinulle on kokille helpompaa, kun hän voi antaa eteesi ohjeet.

Utelias kokeilija

Tämä kokki on perillä uusimmista ruuanlaittoon liittyvistä trendeistä ja ainesosista. Hän on ulospäin suuntautunut ja katsoo mallia asiantuntijoilta. Reseptejä tarkasti noudattaen hän on valmis panostamaan ruoka-aineksiin ja kokeilemaan uutta.

Hänen kanssaan keittiössä: Innostu uudesta! Ole valmiina olemaan avuksi ja varaudu yllätyksiin. Pysy askel edellä häntä pitämällä tarvittavat ainesosat valmiina käyttöön. Tarjoudu auttamaan esimerkiksi pilkkomalla vihanneksia tai hienontamalla yrttejä ja niin edelleen.

Mikrokokki

Aika on tälle ruuanlaittajalle ratkaiseva tekijä. Mikrot ovat nopeita ja ruoka voidaan usein lämmittää samassa astiassa, missä se tarjoillaan ja se säästää aikaa siivoukselta. Tämä kokki pitää keittiössä hääräämistä tärkeämpänä vieraiden viihdyttämistä. Avainsana on käytännöllisyys – monimutkaiset ohjeet eivät kiinnosta häntä.

Hänen kanssaan keittiössä: Sinulla ei ole oikeastaan muuta tekemistä kuin kaataa viiniä, hymyillä ja keskustella hänen kanssaan.

Intohimoinen vegetaristi

Monet tähdet ovat valinneet kasvisruokavalion: Natalie Portman, Paul McCartney, Anne Hathaway, Tobey Maguire… Vegetaristit ovat huolissaan niin ympäristöstään, terveydestään kuin eläinten kohtelusta. Vegetaristikokki on myötätuntoinen – ja valmis näkemään myös ylimääräistä vaivaa keittiössä.

Hänen kanssaan keittiössä: Valmistaudu pesemään, kuorimaan ja pilkkomaan paljon vihanneksia. Kysy aina, paljonko hän haluaa aineksia ruuassaan käyttää, sillä hän ei ilahdu jos ruokaa menee hukkaan. Kierrätä pahvitölkit, lasipurkit ja muut, sillä tämä kokki saattaa olla "vihreä" muillakin tavoin.

Noutoruuan puolestapuhuja

Tämä kokki rakastaa ruokaa, mutta ei ole kovin kiinnostunut ruuanlaitosta ja jälkien siivouksesta. Hän pitää niitä enemmän taakkana kuin nautintona. Hän näkee kuitenkin vaivaa löytääkseen ravintoloita, jotka tarjoavat laadukasta ruokaa kohtuuhintaan.

Hänen kanssaan keittiössä: Tarjoa ruokajuomaa ja ylistä "kokkisi" menuvalintoja. Mikäli tilaatte ruuan yhdessä, nauttikaa aterianne vaikka piknik-tyyliin olohuoneen lattialla. Vähemmän siivousta ruuan jälkeen tarkoittaa enemmän hauskanpitoa!

Rasvattoman ruuan ystävä

Rasvattoman ruuan ystävä on hyvin keskittynyt ruuan terveellisyyteen ja painonhallintaansa. Kenties hänellä on epävarmoja tunteita omakuvansa suhteen tai hän haluaa tietää, mitä ruokaansa laittaa ja syödä ilman huonoa omaatuntoa. Hän mittaa tarkkaan ainekset ja laskee annoksen kalorit.

Hänen kanssaan keittiössä: Suhtaudu ruokaan kuin mihin tahansa ateriaan. Älä pyörittele silmiäsi vaihtoehdoille, joita hän on ruokaa keventääkseen keksinyt. Auta häntä mittaamaan aineksia ja valmistaudu henkisesti terveelliseen jälkiruokaan.

Eksoottisten ruokien löytöretkeilijä

Tämä kokki haluaa poiketa polulta kokkaillessaan. Etniset ruuat tarjoavat usein kiehtovia, mystisiä makuja ja ovat usein terveellisiä. Hän on mieleltään avoin ja näkee maailman yhtenä suurena yhteisönä. Mikä olisikaan ruokaa parempi tapa yhdistää eri kulttuureja? Häntä ei jännitä kokeilla, kasvaa ja oppia keittiössä. Mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen ei tuota hänelle vaikeuksia.

Hänen kanssaan keittiössä: Tämä ruoka saattaa valmistua nopeasti! Esimerkiksi aasialaisen keittiön ruuat valmistuvat pikaisesti, joten ole valmis olemaan spontaani ja toimimaan kokin ripeänä apuna. Valmistaudu ikimuistoiseen makuelämykseen!

Lue myös:

Koko Suomi leipoo: Suolaiset leivonnaiset


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja