Katso millä puhelimella ehdokkaasi tekstailee

– Saisiko herroja pyytää ottamaan puhelimet esiin, kysyy juontaja Peter Nyman Presidentti työhaastattelussa -ohjelmassa.

– Ai tarkoitatko tätä Nokiaa, heittää Paavo Lipponen (sdp), ja kaivaa puhelimen povitaskustaan.

Presidentti työhaastattelu -ohjelmassa selviääkin, että Suomen tuleva presidentti, olisi hän sitten kuka ehdokkaista tahansa, on vannoutunut Nokia-fani. Sauli Niinistö (kok) myöntää omistavansa jopa kaksi Nokian puhelinta.

– Minä uskon Nokiaan, koska siellä on valtavaa osaamispääoma. Minä olen jopa ostanut Nokiaa, Paavo Lipponen kertoo.

Lipposen mukaan Nokiaan liittyy isänmaallinen henki, minkä avulla suomalaiset voivat pitää huolen siitä, ettei Nokian omistus valu ulkomaille.

Soini: Selviämme ulkomaisen johdon alla

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini uskoo myös vahvasti Nokian tulevaisuuteen.

– On tärkeää, että osaamiskeskittymä on Suomessa. Kunhan tuote pysyy hyvänä ja kilpailukykyisenä uskon, että me voitetaan, julisti Soini.

– Näyttääkö siltä nyt ulkomaisen johdon alla, kysyy Nyman.

– Se on vaikea tilanne, mutta uskon, että selvitään, Soini vastaa.

Väyrynen moittii Nokiaa nukkumisesta

Ehdokas Paavo Väyrynen (kesk) ei tyydy muiden ehdokkaiden Nokia-ylistyksiin, vaan heittää puhelinjättiä myös kritiikillä.

– Kyllä Nokiassa torkahdettiin aikaisemmin, kun yhtiöllä oli ylivoimainen asema. Kosketuspuhelinten innovointi aloitettiin liian myöhään, valitteli Väyrynen.

Väyrynen myös kertoi, ettei hän ole sijoittanut Lipposen tapaan Nokiaan, vaan omaan yritykseen.

Niinistö: Nokia innostus johtuu kotikaupungista

– Olen tavallaan kotoisin molemmista pääkonttoripaikoista, naurahtaa Sauli Niinistö.

Nokialla on tehdastoimintaa Niinistön synnyinkaupungissa Salossa ja pääkonttori Niinistön asuinpaikassa Espoossa. Niinistön mukaan Nokia pärjäisi paremmin, jos suomalaiset olisivat mestareita myymään omia tuotteitaan.

Kun työhaastattelussa kysytään, olisivatko ehdokkaat valmiita viemään Nokian toimintaa vahvemmin Kiinaan tai muuhun kaukokohteeseen, kaikki ehdokkaat vastaavat kyllä.

Lue myös:

    Uusimmat