Mainos

Katsastusasemien lakko haittaa ajokortin saamista

Useiden katsastusasemien työntekijät ovat aloittaneet valtakunnallisen lakon. Lakko koskee A-Katsastuksen, Ajovarman ja Yksityisten K-asemien kaikkia toimipaikkoja.

Lakko haittaa määräaikais- ja erikoiskatsastuksia, rekisteröinti- ja muutoskatsastuksia sekä kuljettajatutkinnon vastaanottoa eli ajokortin saamista.

Kiistassa on kyse siitä, mitä sopimusta A-Katsastus-konsernin henkilöstöön sovelletaan

Työntekijöitä edustavan Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palolan mukaan työnantajan yksipuolinen ilmoitus siirtyä yrityskohtaisesta sopimuksesta Autoalan Keskusliiton sopimukseen heikentää työsuhteen ja palvelusuhteen etuja.

- Autoalan sopimus merkitsee heikennyksiä työsuhteen ehtoihin, muun muassa lauantaityöhön, työaikakorvauksiin ja työpaikan vaihdoksiin.

Työnantajaa edustavan A-Katsastuksen mukaan osa sen toimipaikoista on avoinna, mutta niillä keskitytään pääasiassa henkilöautojen katsastuksiin.

A-Katsastuksen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Petri Kalmi kehottaa katsomaan nettisivuilta, mitkä asemat palvelevat.

- Kannattaa olla valppaana, tämä tilanne voi vaihdella päivittäin.

A-Katsastuksen kotisivuilta löytyy, mitkä katsastusasemat ovat auki ja Ajovarma Oy:n kotisivuilta mitkä tutkintoasemat ovat auki.

Työriidan sovittelu päättyi tuloksettomana viikonloppuna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.