Mainos

Katsastusalan muutokset voimaan aikaisintaan ensi vuonna

Vireillä olevan katsastustoimilupalain muutokset tulevat voimaan aikaisintaan ensi vuonna.

Liikenne- ja viestintäministeriön johtava asiantuntija, liikenneneuvos Kari Saari kertoo, että esitystä pyritään viemään eteenpäin kuluvan kevään aikana.

– Riippuu myös pitkälti lainsäädäntöprosessista eduskunnassa, milloin lakimuutos astuisi voimaan. Jos se etenee nyt, niin aikaisintaan muutokset ovat voimassa ensi vuoden alusta, sanoo Saari.

Katsastustoimilupalain muutoksella on tarkoitus parantaa kuluttajan asemaa muun muassa niin, että katsastuspalvelujen alueellista saatavuutta parannetaan. Lisäksi katsastuksessa hylättyä autoa ei tarvitsisi viedä enää jälkitarkastukseen samalle katsastusasemalle.

Lakimuutoksen on myös tarkoitus avata alaa kilpailulle - jatkossa myös korjaamoiden sallittaisiin tulla mukaan katsastustoimintaan.

Saari ei usko, että lakimuutos laskee enää merkittävästi katsastushintoja.

– Kun asiaa ryhdyttiin valmistelemaan vuonna 2007, on sen jälkeen hinnannousun piikki jo selvästi katkaistu. Hintojen alentaminen ei ole siis lakimuutoksen keskeisin tavoite, vaan tavoitteena on tarjota kuluttajille enemmän mahdollisuuksia valita, missä ajoneuvonsa haluaa katsastaa , kertoo Saari.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.