Mainos

Katri Linnasta Ruotsin uusi syrjintävaltuutettu

Ruotsin uudeksi syrjintävaltuutetuksi on valittu suomalaissyntyinen ammattiliittojuristi Katri Linna.

Ruotsin hallitus nimitti Linnan syrjintävaltuutetuksi ja uuden syrjintäviraston pääjohtajaksi tänään.

-Linnalla on monipuolinen ja laaja kokemus juristina sekä päällikkötehtävissä toimimisesta. Erityisesti arvostan hänen kykyään käydä yhteiskunnallista keskustelua oikeuskysymyksistä, Ruotsin tasa-arvoministeri Nyamko Sabuni perusteli valintaa.

Ruotsin hallitus valitsi Linnan uuden syrjintäviraston pääjohtajaksi 17 hakijan joukosta. Linnan ensimmäisenä tehtävänä on sulauttaa nykyiset neljä syrjintäasiamiehen tehtävää ja -toimistoa yhdeksi syrjintävirastoksi syksyn aikana.

Ensi vuoden alusta pääjohtaja Linna aloittaa myös uutena syrjintävaltuutettuna.

-Uskon, että yhdistämällä toiminnot luomme viranomaisen, joka voi paremmin osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun syrjinnän mekanismeista. Kyse on ihmisoikeuksista, Linna totesi nimityksensä jälkeen.

-Olen hyvin onnellinen ja otettu siitä, että olen saanut tehtäväkseni tämän uuden viraston rakentamisen, hän sanoi.

Linna on toiminut vuodesta 2005 lähtien asiamiehenä, jonka alaa on ollut etninen syrjintä. Ruotsin kolme muuta nyt yhdistettävää syrjintäasiamiestä ovat tasa-arvo-, vammais- ja seksuaalivähemmistöjen syrjintäasiamies.

Äidinkielenään suomea puhuva Linna on syntynyt vuonna 1960 Tampereella. Hän on käynyt koulunsa Helsingissä ja opiskellut juristiksi Uppsalassa.

Linna on työskennellyt aiemmin muun muassa käräjäoikeudessa, kruununvoutina, Ruotsin keskusammattijärjestöjen LO:n ja TCO:n oikeusavussa, teollisuusvirkailijoiden liiton SIF:n pääjuristina sekä syrjintäasiamiehen toimiston kansliapäällikkönä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.