Katri Helena ottaa kantaa nimikkoraittinsa käänteisiin

Laulaja Katri Helena on mielissään Tohmajärvelle saamastaan nimikkoraitista. Raitista käytiin kuitenkin vääntöä kuntalaisten keskuudessa.

Tohmajärven kunta ilmoitti aiemmin tänä vuonna nimeävänsä yhden kaupungin tieosuuksista paikkakunnalta kotoisin olevan kansansuosikki Katri Helenan mukaan.

Nimettävä katuosuus oli kuntakeskuksen pääkadun Kauppakadun sekä Kirkkotien alkuosa, josta oli määrä tulla Katri Helenan raitti. Pituutta katuosuudella on noin 1,1 kilometriä.

Nyt suunnitelma on kuitenkin hieman muuttunut, sillä tohmajärveläiset eivät sulattaneet katunimenmuutosta.  Tohmajärven kunnanjohtajan Olli Riikonen kertoi MTV.fille, että tämänhetkisen suunnitelman mukaan luvassa olisi ainoastaan kadun nimen epävirallinen muutos. Asiaa käsiteltiin alkuviikosta kunnanhallituksen kesken.

MTV.fi tapasi Katri Helenan keskiviikkona Unicefin lehdistötilaisuudessa. Hyvillä mielin ollut laulaja vakuutti olevansa tyytyväinen raittiinsa ja sen nimeämisen suhteen tehtyihin lopullisiin päätöksiin.

– Kyllä se katu tulee sinne ja tämä lopputulos on erittäin hyvä. Parempi se on näin. Katsoisin, että tämä on sellainen yhteisasia, että siitä on hyötyä myös Tohmajärvelle. Mielelläni lähden siihen mukaan, pr-mielessä, Katri Helena miettii.

Konsertti ja näyttely kesällä Tohmajärvellä

Nimikkoraitti ristitään kesäkuun lopulla Tohmajärven Potsipäivillä. Katri Helena myös konsertoi tuolloin paikkakunnalla.

– Siitä tulee ihana kesätapahtuma. Katri Helenan raitti on yleisnimi ja siitä tulee tosi kiva tapahtuma. Pidän siellä konsertin edellisenä iltana, uskon, että siitä tulee tosi hauskaa.

Katri Helena kertoo keräävänsä Tohmajärvelle myös esineistöä ja asua uransa varrelta, näyttelyä varten.

– Minulla on sinne Eurovision-loppukilpailun puvut ja paljon muuta tavaraa.

Katri Helena aloitti levytysuransa vuonna 1963 kappaleella Poikien kuvat. Vuonna 1974 julkaistiin yksi Katri Helenan suurimmista hiteistä Puhelinlangat laulaa. Eurovision-kilpailuun hän osallistui vuonna 1979 kappaleella Katson sineen taivaan. Tänä vuonna Katri Helena julkaisi albumin Taivaan tie.

Laulaja kertoo saaneensa vuosien varrella paljon huomionosoituksia ja kokee sen välillä jopa hämmentäväksi.

–  Onhan tämä nimikkokatu kiva kunnianosoitus. Olen saanut hirveän paljon huomionosoituksia elämässäni tästä työstä. Joskus on kausia, että tuntuu, että jopa vähän liikaakin. Eivät nämä kuitenkaan päätäni sekoita.

Lue myös:

    Uusimmat