Mainos

Katot natisseet taas lumen alla

Liikekiinteistö on asetettu käyttökieltoon Vaasassa katolla olevan lumikuorman takia. Kivihaan kaupunginosassa sijaitseva kaksikerroksinen rakennus suljettiin puolen päivän tienoilla, kun katossa havaittiin notkahduksia ja sieltä kuului nitinää.

Rakennuksessa sijaitsee muun muassa terveysasema ja lounasruokala.

Lumen tyhjennys katolta on edelleen käynnissä. Pelastuslaitoksen mukaan välitöntä sortumisvaaraa ei kuitenkaan ole.

Päiväkoti suljettiin Espoossa

Espoolainen päiväkoti on jouduttu sulkemaan kesken päivän lumikuorman aiheuttamien vaurioiden vuoksi.

Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja Titta Tossavainen kertoo, että viherlaaksolaisen päiväkoti Kahisevan työntekijät huomasivat vauriot aamulla. Katolta oli pudonnut yöllä suuri määrä lunta, ja sisääntulokuistin kantavat rakenteet olivat kallistuneet ja raudat vääntyneet. Talon sisäseinissä oli halkeamia ja keittiön katto nitisi.

Lapset vietiin ulos turvaan, ja heidän vanhempiinsa otettiin yhteyttä. Suurin osa vanhemmista pääsi hakemaan lapsensa päiväkodista parin tunnin sisällä, ja loput lapset vietiin evakkoon lähiseudun muihin päiväkoteihin.

Rakennus tarkastetaan tarkemmin huomenna, jolloin selviää, kuinka pitkään se joudutaan pitämään suljettuna. Lasten päivähoito järjestetään ainakin huomisen ajan lähipäiväkodeissa.

Hallin katto romahti

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla osa ison teollisuushallin katosta on romahtanut alas. Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuus johtui katolla olleesta paksusta lumitaakasta. Kukaan ei ole loukkaantunut.

Kattoa on romahtanut noin 30 neliön alueelta. Pelastuslaitos on ryhtynyt poistamaan lunta katolta ja tukemaan alapuolisia rakenteita.

Onnettomuus tapahtui hieman ennen puolta seitsemää illalla.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.