Mainos

Katon remontoijat vakavassa vaarassa - kaiteita puuttuu, nojatikkailla heilutaan

Aluehallintovirastojen työsuojelutarkastajat ovat huomanneet vesikattotöiden työturvallisuudessa vakavia puutteita.

Puutteita on havaittu eniten esimerkiksi putoamissuojauksen järjestämisessä, vesikatoille menevissä nousuteissä, haitta-aineiden, kuten asbestin purkutöissä ja nojatikkaiden varassa työskentelyssä.

Näissä työturvallisuusasioiden laiminlyönti aiheuttaa suuren tapaturma- ja terveysriskin, minkä vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että esimerkiksi juuri kattotöiden kanssa tekemisissä olevat henkilöt tietävät vastuunsa ja velvollisuutensa.

Putoamista pitää ehkäistä ensisijaisesti rakenteellisin keinoin esimerkiksi kaiteilla, turvaverkoilla tai muilla rakenteilla kuten rakennustelineillä aina silloin, kun kate uusitaan. Nojatikkailla työskentely on kiellettyä.

Rakennuttaja toimii usein isännöitsijänä, jolloin häntä koskevat työturvallisuusmääräykset. Rakennuttajan on yhteistyössä muiden rakennushankkeen osapuolten kanssa huolehdittava rakennustyön turvallisuudesta. Rakennuttajan on huolehdittava, ettei rakennustyöstä aiheudu vaaraa myöskään esimerkiksi taloyhtiön asukkaille.

Rakennuttajan on laadittava turvallisuusasiakirja hankkeen suunnittelua ja toteutusta varten sekä nimettävä turvallisuuskoordinaattori ja päätoteuttaja.

Jos päätoteuttajaa ei ole nimetty, niin rakennuttaja vastaa päätoteuttajan velvollisuuksista eli voi joutua vastuuseen tapaturman sattuessa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja