Katkeroitunut autonrengas ryhtyy sarjamurhaajaksi

Kauhuelokuvissa on nähty mitä kummallisimpia vihollisia tappaja-autoista lähtien. Nyt kulttisuosiota kerää ennen julkaisuaan Cannes'n elokuvajuhlilla esiteltävä ranskalaiselokuva Rubber, jonka päähenkilö on katkera autonrengas. Renkaan nimi on Robert ja se vierii paikasta toiseen räjäytellen asioita.

Idean isä on saanut vinksahtaneen idean toimimaan ennenkin. Ohjaaja-käsikirjoittaja Quentin Dupieux tunnetaan paremmin nimellä Mr. Oizo. Hän tuli tunnetuksi vuonna 1999 julkaistusta Flat Beat -kappaleesta, jonka musiikkivideossa keltainen nukke heiluttaa päätään yksinkertaisen bassolinjan tahtiin. Levi's-farkkumainoksessa soineesta kappaleesta tuli kansainvälinen hitti.

Dupieux on jo kerännyt elokuvahankkeelleen uskollisen kannattajajoukon muun muassa yhteisöpalvelu Twitterissä. Cannes'n festivaaleilla ohjaaja on vieritellyt autonrengasta ja levittänyt elokuvan nimeä kantavia kondomeja.

Elokuvakriitikko Kalle Kinnunen kuvaa Suomen Kuvalehden blogissaan elokuvaa "suunnilleen parhaaksi, mitä tämän vuoden Cannesilla on toistaiseksi ollut tarjota". Twitch-elokuvasivusto on puolestaan verrannut elokuvan kummallista tunnelmaa Terry Gilliamin ohjaamaan Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -kulttiklassikkoon.

Lue myös:

    Uusimmat