Katkarapu-lehtitaikinakakku

  • Katkarapu-lehtitaikinakakku
  • 1 pkt Lehtitaikinalevyjä (8 kpl=500 g)
  • tai Torttutaikinalevyjä (5kpl=500 g)

Täyte:

  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 1 dl maitoa
  • ½ purjosipuli (n. 100 g)
  • 200 g katkaraputuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa (1 dl)
  • 300 g pakastekatkarapuja (sulatettuna)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tillisilppua

Yhdistä aina 2 lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi ("liimaten" sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä. Tai kaaviloi torttutaikinalevyt (5kpl) puolta pidemmiksi. Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita. Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225 asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.

Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sitten 1 dl:aan kiehuvaa maitoa. Silppua purjosipuli ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää maito-liivateseos täytteeseen. Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy. Anna hyytyä kylmässä.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat