Mainos

Katjan suunnitelma: Pohjantähdenkuja

Kohde on 80-luvun alussa rakennettu, turvallisen tuntuinen omakotitalo, joka sijaitsee puiston laidassa. Sisälle astuessa vastaan tulee pohjaratkaisultaan ja sisustukseltaan tyypillinen 80-luvun koti. Asunnossa on hämärää ja sekä pinnat että kalusteet ovat sävyiltään tummia. Jotta asunnosta saadaan myynnillisesti haluttava, työtä tulee olemaan paljon. Potentiaalisena ostajana näkisin perheen, jossa on useita lapsia.

Seinissä, lattiassa ja kiintokalusteissa näkyy 25 vuoden elämisen jälki. Pieni pintaremontti on siis tervetullut ja siitä lähtökohdasta on helppo aloittaa suunnittelu.

Nuhraantuneet tapetit on syytä poistaa, parketti hioa ja keittiön sekä pesutilojen kunto ja ajanmukaisuus päivittää. Taloon on tehty kuntokartoitus ja se on saanut "terveen paperit".

Suunnitelmassani tapetit ja niiden myötä kahdella seinällä olevat palapeilit poistetaan. Mielestäni palapeilit näyttävät vanhanaikaisilta ja levottomilta. Seinät maalataan raikkaan valkoiseksi ns. maalarinvalkoisella. Parketti hiotaan ja lakataan uuden veroiseksi.

Kodinhoito-, pesu- ja saunatilat vaativat uudistamista. Koska tilojen yhtenäisyys vaatii uusittaessa remontoimaan samalla kaikki kolme tilaa, ei asetettu budjetti riitä. Jätän siis asian tulevan ostajan huoleksi. Tilasta poistetaan vain rikkinäinen suihkukaappi. Kylpyhuoneen pesuallas uusitaan, koska uuden wc-istuimen vieressä vanha allas ei näytä hyvältä.

Keittiö saa uuden massiivipuutason vanhan valkoisen melamiinin tilalle. Muualla keittiössä kiertää upea ruskeansävyinen kivitaso. Keittiökaappien ovet maalataan valkoiseksi, jotta keittiöön saadaan raikas tunnelma. Kaapistojen rungot ja ovet ovat hyvässä kunnossa ikäänsä nähden.

Valoisuutta lisätään vaihtamalla suurempitehoiset lamput valaisimiin ja lainaamalla näyttöä varten muutamia jalkalamppuja ja pöytävalaisimia.

Käytävän varrella olevat neljä makuuhuonetta erottelen "muistijäljellä", sisustamalla ne eri värein. Yhdestä voisi tehdä verhoin, matoin ja vuodevaattein sinisen, toisesta vihreän, seuraavasta violetin, jne. Yhteen siirtäisin pianon olohuoneesta ja sisustaisin sen musiikinkuunteluhuoneeksi.

Olohuoneen sohvaryhmän kääntäisin 90 astetta saadakseni lisää avaruutta tilaan. Ruokailuryhmä saisi jäädä entiselle paikalleen, mutta lainaisin pöydän ympärille raikkaan valkoiset tuolit keventämään kokonaisuutta. Perheen upeat taulut ryhmiteltäisiin seinille hallitusti. Lisäksi vaaleita mattoja ja tyynyjä raikastamaan kokonaisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.