Mainos

Kati synnytti tapaninpäivänä kuudennen ja seitsemännen lapsensa – haluaa välittää kiitokset "riuskoille pelastusmiehille"

Kati Utriaisen jouluviikko sujui sellaisessa kiireessä, mitä hän ei osannut ennalta arvatakaan. Hän oli raskaana ja odotti kuudetta ja seitsemättä lastaan viikolla 35, kun tapaninpäivän illalla synnytys yllättäen käynnistyikin.

Utriaisen kotona asuvat lapset, 4- ja 6-vuotiaat, nukkuivat äitinsä vieressä.

– Heräsin ja ajattelin, että ounou, olen yksin ja synnytys alkoi, Utriainen muistelee.

Utriainen hälytti paikalle siskonsa Karkkilasta ja tukihenkilönsä Vihdistä. Oma 19-vuotias tytär lähti Klaukkalasta ajamaan pikkusisariaan vahtimaan.

Utriainen kertoo olleensa kovissa kivuissa ambulanssimiesten saapuessa.

– En saanut edes vaatteitani päälle ja muistan, että se hävetti. Crocsit sain työnnettyä jalkaan ja sanoin, että pitää odottaa lastenvahtia, minun pienet lapseni nukkuvat täällä.

Ambulanssikuskeja, "kahta ambulanssin kanssa saapunutta riuskaa pelastusmiestä", hän kiittelee erinomaisesta toiminnasta. Hän muistaa kipujensa läpi katsoneensa, että toisen rintapielessä olisi nimi Roisko tai Roiska ja laittoikin tästä ilmoituksen Facebookin puskaradioon.

– Josko sitä kautta saisin kiitoksen heille perille, hän miettii.

Vauvat nukkuvat ja syövät hyvin ja äitikin on toipunut hyvin synnytyksestä, jonka piti olla normaali alatiesynnytys, mutta muuttuikin sairaalassa kiireelliseksi sektioksi.  

Kotiintulo yllätys muille lapsille

Tänään, uudenvuoden aattona, äiti ja kaksoset pääsivät kotiin. Kotiintulo pidettiin yllätyksenä pienille kotona odottaville lapsille.

– Ystäväni hakivat minut ja olivat salaa kantaneet kaksosten turvaistuimetkin pois asunnosta. Sitten pimpotimme ja kuulimme lasten pohtivan, että kuka sieltä tulee.

Into olikin kova, kun ovella olivat äiti ja vauvat.

– Ja itkemiseksihän tämä koko päivä on itselläni mennyt, onnesta soikeana oleva äiti kertoo.

Uuttavuotta juhlitaan tässä perheessä rauhallisesti kotioloissa; ystävien kesken on tilattu pitsaa ja juodaan kahvia. Paikalla on apuna myös Utriaisen äiti. Lasten isä ei asu samassa osoitteessa, mikä saakin Utriaisen kiittelemään vuolaasti ystäviään ja läheisiään:

– Onneksi on ihania ystäviä ja aikuisia omia lapsia. Tänään sädetikkuina ovat varmasti nämä pienet 4- ja 6-vuotiaat lapseni, jotka juoksentelevat ympäri kotia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.