Mainos

Kathy juopotteli raskausaikana: Kaksi lapsista kuoli vauvana, 43-vuotias tytär yhä lapsen tasolla

– Karli on siunaus perheessämme ja tuo kaikille iloa, mutta sydämeni särkyy ajatellessani miksi hän on vammautunut, Kathy Mitchell, 61 sanoo Washington Postin haastattelussa. 

Mitchell puhuu 43-vuotiaasta tyttärestään, joka on jäänyt 6-vuotiaan lapsen tasolle, sillä Mitchell juopotteli raskausaikanaan. Mitchell kertoo juoneensa kaikkien viiden lapsensa odotusaikana. Kaksi lapsista syntyi terveenä, kaksi kuoli vauvana ja Karli-tytär syntyi vakavasti vammaisena FASD-lapsena (Fetal Alcohol Spectrum Disorders).

Karli leikkii nukeilla ja askartelee mielellään tarroilla ja värittää värityskirjaa. Hän ei osaa tulkita sosiaalisia tilanteita ja pystyy ymmärtämään vain yhden säännön kerrallaan. Häntä on helppo manipuloida, eikä hän osaa tunnistaa mahdollisia vaaratilanteita.

Äiti-Kathy kertoo aloittaneensa juomisen jo 12-vuotiaana vanhempiensa ravintolassa.

– Me kaikki sisarukset autoimme vanhempiamme ravintolassa, joka muutettiin lopulta yökerhoksi. Asiakkaat hoipertelivat ulos yöllä vahvassa humalassa. 

– Aloin juoda itsekin jo varhain. Perheessämme oli alkoholismia, mutta aiheesta ei keskusteltu. Pidin humalantunteesta, tunsin itseni aikuisemmaksi ja itsevarmemmaksi.

Mitchell on nykyään valtakunnallisen FASD-yhdistyksen puheenjohtaja Yhdysvalloissa.

– Mieluummin kuin ryven itseinhossa ja -säälissä, kerron tarinani muille. Haluan tehdä kaikkeni, ettei yhdenkään lapsen enää tarvitsisi kokea samaa kuin Karlin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.