Kathmanduun ulkonaliikkumiskielto

Nepalin poliisin mukaan kielto koskee kaikkea liikkumista 1,5 miljoonan asukkaan kaupungissa.

Nepalin hallitus on määrännyt Kathmanduun ulkonaliikkumiskiellon. Ulkonaliikkumiskielto julistettiin sen jälkeen, kun Irakissa teloitettujen nepalilaisten panttivankien kohtalosta raivostuneet ihmisjoukot ryöstivät moskeijan ja Qatar Airwaysin toimiston.

- Hallitus on päättänyt määrätä ulkonaliikkumiskiellon, joka on voimassa kello kahdesta iltapäivällä, sanotaan sisäministeriön tiedotteessa. Ministeriön mukaan kielto on voimassa toistaiseksi.

Ihmiset raahasivat aiemmin tänään päivällä keskustassa sijaitsevasta Jama Masjidin moskeijasta huonekaluja ja sähkölaitteita ja polttivat niitä kadulla. He yrittivät myös sytyttää kaupungin suurimman moskeijan ja lentoyhtiö Qatar Airwaysin toimiston tuleen. Lentoyhtiö kuljettaa valtaosan Lähi-itään suuntaavista nepalilaisista.

Sadat vihaiset nuoret hyökkäsivät myös yli kymmeneen yksityiseen työnvälitystoimistoon, joita he syyttivät nepalilaisryhmän lähettämisestä kuolemaan. Toimistot ovat välittäneet tuhansia nepalilaisia Lähi-itään ja Persianlahden maihin, missä he työskentelevät muun muassa rekkakuskeina ja kokkeina.

Mielenosoitukset alkoivat Kathmandussa myöhään eilen sen jälkeen, kun tieto teloituksista oli saapunut.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat