Kateissa ollut maailmanmestari löydetty Etelä-Afrikassa

Kateissa ollut rugby unionin maailmanmestari Sbu Nkosi, 26, on löydetty kunnossa, hänen eteläafrikkalainen seuransa Bulls kertoo.

Eteläafrikkalaisen Sbu Nkosin liikkeistä ei ollut tiedetty kolmeen viikkoon. Hänen rugbyseuransa Bulls teki miehestä katoamisilmoituksen 17. marraskuuta, kuusi päivää sen jälkeen, kun se oli kuullut pelaajasta edellisen kerran.

Nkosi löydettiin maanantaina Etelä-Afrikan Emalahlenissa isänsä asunnosta. Paikka sijaitsee reilut 100 kilometrin itään Pretoriasta, jonka seuraa Bullsia Nkosi edustaa.

Bulls kertoi tiedotteessaan Nkosin olleen kunnossa. Seuran toimitusjohtaja Edgar Rathbone oli mennyt sittemmin Nkosin kotiin pelaajan luvalla. Nkosille haluttiin tarjota tukea.

Bulls jakoi erityiskiitokset yhdelle yhteistyökumppanilleen sen turvallisuusosaston avusta Nkosin löytämiseksi. Bulls kiitti myös tietoa jakanutta yleisöä ja "kansainvälistä yhteisöä".

Nkosi oli lokakuussa lähetetty kotiin Bullsin matkalta Irlannista, kun hän oli omin päin mennyt tapaamaan ystäväänsä Dubliniin eikä ilmaantunut kuun puolivälissä Munsterissa pelattuun otteluun.

"Vointini on paranemassa"

Nkosi kertoi News24:n haastattelussa kärsineensä paineesta pelata rugbya huipputasolla.

– On paljon, mitä en voi sanoa ääneen, mutta vointini on paranemassa.

– Ilmassa on paljon asioita: odotukset ja se, että päättäessäni huolehtia itsestäni nyt petän monia ihmisiä, ja se myös satuttaa minua.

Nkosi sanoi, että hänen on nyt laitettava itsensä ihmisenä rugbypelaajan edelle.

– Tarvitsen vain aikaa, hän sanoi ja kiitteli hyvinvoinnissaan auttanutta isäänsä.

Nkosi on edustanut rugby union -urallaan Etelä-Afrikan maajoukkuetta. Vuonna 2019 hän oli voittamassa maailmanmestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja