Mainos

Käteisnosto maksulliseksi?

Asiantuntijan mukaan käteisliikenne on vähittäiskaupalle kallista. Hän sitoisi yhteen pankkiautomaatin käytön ja tilin koron: Jos ei halua maksaa automaattinostoista, ei saisi korkoakaan.

Käteisnostot ja luottokorttien käyttö voisivat olla maksullisia ja vain peruspankkikortin käyttö ilmaista. Näin esittää Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja Harri Leinonen.

Leinosen mukaan kuluttajat käyttävät liikaa käteistä rahaa ja sen käsittely on vähittäiskaupalle kallista. Kauppa maksaa pankeille ja korttiyhtiöille huomattavia provisioita myös luotto- ja maksuaikakorteista, mutta nämä kulut on tavallisesti ynnätty tuotteiden hintaan.

Käteisrahan määrää voitaisiin vähentää hinnoittelemalla pankkiautomaattinostot. Leinonen sitoisi yhteen automaatin käytön ja tilin koron. Jos ei halua maksaa nostoista, ei saa korkoakaan. Leinonen uskoo, että käteisrahasta päästään vähitellen eroon, kun kortit digitalisoituvat ja maksut hoidetaan matkapuhelimella.

Leinonen esittää sanoo Aamulehdessä, että kauppa voisi veloittaa asiakkailta maksutavan mukaista palvelumaksua. Suomen Kaupan Liiton edustaja ei tyrmää ajatusta, vaan pitää lisämaksua yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.