Mainos

Katastrofin ei pitäisi toistua - yhteishaun viat korjattu

. Kuva: Lehtikuva

Yhteishaku lukioihin ja ammattikouluihin päättyy tänään. Valtaosa hakemuksista on jätetty viime vuoden tavoin netin kautta.

Tietojärjestelmät pettivät pahasti viime kesäkuussa valintojen julkaisupäivänä. Tuolloin opiskelijat eivät saaneet tietoa mahdollisesta opiskelupaikastaan, kun tietojärjestelmä ylikuormittui, ja se jouduttiin sulkemaan useaksi päiväksi.

Erityisasiantuntija Markku Hartonen Opetushallituksesta kertoo, että tekniset ongelmat on nyt korjattu ja järjestelmän pitäisi toimia moitteettomasti.

- Tähän ongelmaan on todella paneuduttu. Atk-talossa on tehty kovasti töitä, jotta valintatulosten julkistamispäivänä kesäkuussa koulutusten järjestäjät saavat tiedot oikeassa aikataulussa, Hartonen kertoo.

Kaaos valintapäivänä alkoi viime kesänä, kun useat sadat koulutusten järjestäjät alkoivat tulostaa yhtä aikaa valintatietoja yhteishakujärjestelmästä.

- Viime vuonna resurssit eivät riittäneet, vaan järjestelmä ylikuormittui, koska käyttäjiä oli niin paljon. Nyt tätä ongelmaa ei pitäisi tulla, Hartonen toteaa.

Viime vuonna lukioon haki yli 34 000 opiskelijaa ja ammatilliseen koulutukseen 57 000. Lähes kaikki hakemukset jätettiin netin kautta. Hartonen arvelee, että myös tänä vuonna valtaosa hakemuksista on tehty verkossa.

- Uskoisin, että luku lähentelee sataa prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.