Mainos

Katastrofikeräykset käynnistyneet hyvin

Suomalaiset katastrofikeräykset ovat tuottaneet mukavasti. SPR varoittaa koteihin soittelevista huijareista.

Aasian katastrofialueen keräysoperaatiot ovat lähteneet hyvin käyntiin. Suomalaiset avustusjärjestöt, SPR, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Unicef, ovat keränneet muutamassa päivässä liki 3 miljoonaa euroa.

Suurimmat yksityishenkilöiden antamat lahjoitukset ovat jopa yli sata tuhatta euroa. Myös kunnat, urheiluseurat ja taiteilijat kanavoivat rahojaan maanjäristyksen uhreille.

Lisää on tulossa, sillä esimerkiksi monet kunnat peruvat uudenvuoden vastaanottojaan ja lahjoittavat rahat hätää kärsiville. Myös useissa urheilu- ja konserttitapahtumissa lipputuloja ohjataan avustusjärjestöille.

Keräyspäällikkö Liisa Susiluoto Suomen Unicefista kertoo, että ihmiset ovat lähteneet avustustyöhön joukolla mukaan.

Avun tarve on kuitenkin valtava ja jatkuu vuosia. Esimerkiksi lasten auttamiseen keskittyvä Unicef arvioi, että sadat tuhannet Kaakkois-Aasian lapset tarvitsevat pitkäaikaista apua. Alun ruoka- ja lääkehuollinnan jälkeen keskitytään omaisten etsimiseen. Sitten alkaa vaativin vaihe, jossa lasten katastrofista saamat traumat pyritään parantamaan.

Myös huijareita asialla

Suomen Punainen Risti varoittelee vääristä rahankeräyksistä Aasian kiirisin varjolla.

SPR korostaa, että se ei kerää varoja soittamalla ihmisille suoraan koteihin eikä tilinumeroita luetella puhelimessa. Punainen risti kehottaakin kansalaisia tarkistamaan tilinumerot sekä keräyspuhelinten numerot ennen lahjoitusta.

Oikeat numerot löytyvät SPR:n verkkosivuilta osoitteesta www.redcross.fi. Sekä MTV:n sivuilta samoin mtv3.fi/uutiset ja MTV:n teksti-tv:n sivulta 113.

Katukerääjät tunnistaa punaisista keräysliiveistä ja keräyslippaan lupatarrasta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.