Mainos

Katastrofialueen turisteilta kadoksissa satoja luottokortteja

Aasian katastrofialueella lomailleilta suomalaisilta on kadoksissa satoja luottokortteja. Toistaiseksi väärinkäytöstapauksia on ilmennyt vähän, mutta muun muassa Luottokunta toivoo korttinsa kadottaneiden seuraavan maksutapahtumiaan tavallista tarkemmin.

Tuho-alueelta kotiinpalanneilta suomalaisilta jäi katastrofin jalkoihin satoja arvokkaita maksuvälineitä. Luottokortti on tehokas myös väärissä käsissä, mutta toistaiseksi suomalaisten korteilla ei juurikaan ole ehditty tehdä ostoksia omistajan tietämättä.

- Ainoastaan yhden kadonneen kortin osalta meillä on syytä epäillä, että tätä korttia on käytetty tämän tapahtuman jälkeen väärin, väärissä käsissä, kertoo Luottokunnan toimitusjohtaja Heikki Kapanen.

Riski on kuitenkin olemassa ja esimerkiksi Luottokunta kehottaakin kortinomistajia tarkkailemaan maksutapahtumia tavallista tarkemmin.

- Me useimmathan näemme jo internetistä, verkkopankin kautta voimme seurata oman korttitilimme tapahtumamääriä, mutta jälleen kerran pelkällä puhelinsoitolla saa nopeasti selvyyden oman korttinsa käyttötapahtumista, Kapanen jatkaa.

Jos korttilaskulle alkaa ilmestyä tuntemattomia tapahtumia, on siitä ilmoitettava kortin myöntäjälle.

- Kortin haltijalta toivomme yhteydenottoa, että hän kertoo, että nyt laskullani on tapahtumia, joita en ole tehnyt ja meille riittää vapaamuotoinen kirjallinen ilmoitus tällaisessa tavanomaisessa tilanteessa ja tietysti nyt tämän kriisin yhteydessä myöskin jo puhelimitse annettu ilmoituksen pohjalta ryhdymme kuluttajan asemaa turvaaviin toimiin, Kapanen neuvoo.

Mikäli ylimääräiset maksut pystyy todistamaan väärinkäytöksiksi, kortin haltija on taloudellisesti turvassa.

- Kortinhaltijoiden ainoaksi murheeksi jää tietysti asian selvittäminen, mutta luottokunta ja kortin liikkeellelaskija kantaa taloudellisen vahingon, jos korttia käytettäisiin väärin, Kapanen sanoo.

Suomalaisilla on käytössä yli 2,5 miljoonaa kansainvälistä maksukorttia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.