Mainos

Katastrofia pelätään P-Koreassa

Kansainvälinen Punainen Risti vetosi tänään Pohjois-Koreaan toimitettavan elintarvikeavun puolesta. Järjestö ennusti tulvien koettelemaan maahan katastrofia vuoden loppuun mennessä, jos apua ei saada.

-Maa on joutumassa ruokapulan kouriin. Humanitaarinen katastrofi odottaa vuoden loppuun mennessä, jos ruoka-apua ei saada perille. Heinäkuussa Pohjois-Koreassa ei ole enää elintarvikkeita, sanoi Ole Gronning, järjestön edustaja Pohjois-Koreassa.

Avustusjärjestöjen mukaan suuret tulvat vuosina 1995 ja 1996 jättivät puoli miljoonaa pohjoiskorealaista kodittomiksi. Lisäksi tulvat vaikeuttivat yli viiden miljoonan kansalaisen elämää vuonna 1995 ja viime vuonnakin vielä runsaan kolmen miljoonan elämää. Ne tuhosivat riisipeltoja, teitä, tehtaita ja karjaa.

Maanantaina Pohjois-Korean hallitus joutui myöntämään, että sillä on varastoissa vain puolet siitä viljamäärästä, mikä tarvittaisiin ruokkimaan väestöä. Viljaa oli ennustettu käytettävän tänä vuonna 5,5 miljoonaa tonnia, mutta vajautta on lähes 45 prosenttia.

Marraskuusta Pohjois-Koreassa viettäneen Gronningin mukaan pohjoiskorealaisten ruoka-annokset ovat supistuneet neljäsosaan terveydelle välttämättömästä ravinnontarpeesta.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.