Katariina Souri lykkää muuttoaan – riesana vaikea taloustilanne

Kirjailija Katariina Souri aikoo viihtyä Sipoossa vielä ainakin vuoden verran.

Kirjailija ja taiteilija Katariina Souri vieraili tiistaina MTV:llä Huomenta Suomen Minun kirjahyllyni -osiossa. Naisella on tällä hetkellä työn alla oma rikostrilogia.

– Pähkäilin tekstin kanssa vuoden verran, ennen kuin jäsentyi mielessäni trilogiaksi. Se on jännittävä haaste, sillä kolmatta osaa kirjoittaessa ei umpikujaan päätyessään voikaan enää muuttaa tarinan alkua, Souri kuvailee MTV.fille.

Trilogian ensimmäinen osa ilmestyi tammikuun lopulla, ja siihen liittyvät kiertuekiireet ovat pitäneet naisen kiireisenä. Hektisen kevään ja syksyllä ilmestyvän toisen osan vuoksi Souri onkin päättänyt lykätä muuttoaikeitaan. 

Souri asuu Sipoossa 11-vuotiaan tyttärensä sekä kahden dobermanninsa kanssa.

– Talo on edelleen periaatteessa myynnissä, mutta taloustilanne on aika hankala. Toisaalta näiden aikataulujen takia en pääsisikään muuttamaan nyt. Uskon, että muutto siirtyy ainakin vuodella eteenpäin, Souri kertoo.

Sipoolla on edelleen paikkansa Sourin sydämessä, mutta suuressa talossa on liikaa töitä yhdelle naiselle.

– Talo vain on meille epäkäytännöllinen. Se on liian iso ja kaukana bussipysäkeistä. Mutta rakastan paikkaa yhä, joten enpä tiedän vaikka jäisinkin sinne!

Paikka on rakas, koska Souri on itse suunnitellut ja rakennuttanut talon sekä asunut siitä seitsemän vuotta. 

– Se on kotini, mutta se vaatisi hoitamista ja ylläpitoa. En pysty antamaan sille sitä aikaa, minkä se kaipaisi. Se on surullista. Mutta jos trilogiani menestyy, niin ehkä vain palkkaan meille pihahoitajan! Minulla on tunne, etten minä siitä mihinkään lähde, Souri naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat