Mainos

Katanandov jatkaa Karjalan johdossa

Sergei Katanandov valittiin ylivoimaisella ääntenenemmistöllä uudelleen Karjalan tasavallan johtoon eli virallisesti tasavallan päämieheksi, ilmoitti keskusvaalikunnan puheenjohtaja tänään. Alustavien tulosten mukaan Katanandov on jo saanut 60 prosenttia äänistä eli ehdottoman enemmistön. Toista äänestyskierrosta ei siten tarvita.

Katanandovin kilpailijoista Venäjän parlamentin alahuoneen, duuman, jäsen Artur Mäki sai eilen vaaleissa noin 12 prosenttia ja liikemies Vasili Popov runsaat 10 prosenttia äänistä. Äänestysprosentti oli noin 50.

Karjalan asukkaat valitsivat nyt ensi kerran "tasavallan päämiehen". Aiemmin toimeenpanovallan johtajaa kutsuttiin "hallituksen päämieheksi". Pääkaupungin Petroskoin pormestariksi valittiin Karellesporm-yhtiön toimitusjohtaja Viktor Masljakov, joka sai 41 prosenttia äänistä. Tähänastinen pormestari Andrei Demin sai vain 10 prosenttia.

Eilen valittiin myös 55 Karjalan uuden parlamentin 57 jäsenestä. Uudessa parlamentissa on vain yksi kamari tähänastisen kahden sijasta. Lisäksi valittiin kuntien johtajat ja valtuustot neljäksi vuodeksi.

(STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.