Katajanokalla leikkipyssyllä pelotellut mies vihdoin kiinni

Poliisi pääsi miehen jäljille silminnäkijöiden ansiosta. Mies ehti pelottelemaan ihmisiä leikkiaseillaan jopa viisi kertaa kevään aikana.

Katajanokalla useita poliisihälytyksiä aiheuttaneen miehen ase on paljastunut lelupyssyksi. Poliisi otti miehen kiinni aamulla, mutta tätä oli jahdattu jo useita kertoja aiemminkin.

Poliisi sai ilmoituksen kiväärimallisen aseen kanssa Kauppiaankadulla liikkuneesta miehestä hieman kello 8.30:n jälkeen.

Poliisi löysi tällä kertaa miehen, sillä silminnäkijät olivat seuranneet, mihin taloon mies meni. Poliisi otti leikkipyssymiehen kiinni. Hänen kotonaan oli viisi leikkiasetta.

Mies päästettiin vapaaksi myöhemmin päivällä. Hän sai tapauksesta sakot, vaikka hän ei ollut uhannut ketään, eikä leluaseen kantaminen ei ole rikos. Poliisin mukaan sakottaminen perustuu järjestyslain pykälään, jonka mukaan räjähteiden tai aseiden näköisten esineiden julkinen esittely ei ole sallittua.

Miehen pyssyleikit aiheuttivat kaikkiaan viisi poliisioperaatiota. Miestä etsittiin tämän päivän lisäksi toukokuun 19., 20. ja 31. päivänä sekä tämän kuun 1. päivänä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat